Sportski automobil na dva točka: Porsche predstavlja dva nova vrhunska električna bicikla

Porsche i dalje posvećuje mali deo sebe biciklima, kroz proizvodnju novih najsavremenijih električnih modela.

Pre nego što je osnovao svoju sada već kultnu automobilsku kompaniju, 18-godišnji Ferdinand Porše radio je na svom prvom poslu dok je pohađao univerzitet. Ono što je brzo shvatio je da mu je potrebno prevozno sredstvo od kuće do posla i univerziteta, što ga je 1894. navelo da stvori ono što se široko smatra prvim električnim biciklom na svetu.

I dok su danas glavni posao kompanije koju je osnovao automobili, Porsche i dalje mali deo sebe posvećuje biciklima, kroz proizvodnju novih najsavremenijih električnih modela.

Povodom lansiranja dva nova bicikla, Porsche se udružio sa elitnom nemačkom kompanijom ROTWILD za električne bicikle sa sedištem u Diburgu, nedaleko od Štutgarta. Oba modela imaju naprednu šasiju od ugljeničnih vlakana koju je dizajnirao Porsche i kreirao uz pomoć ROTWILD kompanije. Porsche entuzijasti će biti oduševljeni ne samo performansama, već i originalnim Porsche bojama koje su sada dostupne.

Ovog proleća, dva nova modela Porsche eBike asortimana će ući u trku: Porsche eBike Cross Performance za najviše zahteve u pogledu performansi šasije i snage kočenja i Porsche eBike Cross Performance EXC u šest originalnih boja vozila Porsche. Porsche eBike Cross je već dve godine na tržištu – garantujući sportsku akciju i maksimalnu udobnost van puta. Novi Porsche eBike Cross Performance donosi još više adrenalina, čije Fox Factory vešanje u kombinaciji sa novim, snažnim Shimano EP-801 motorom i baterijom od 630 Wh osigurava maksimalne performanse na stazi. I uzbrdo i nizbrdo, električni zadnji menjač Shimano uvek isporučuje pravu brzinu. Motor EP‑801 nudi dva profila vožnje: Profil 1 nudi tri režima podrške Eco, Trail i Boost, dok se u režimu Fine Tune Profila 2 može individualno podesiti do 15 parametara podrške.

Novi električni Porsche bicikli su sada dostupni po ceni od 12.900 evra za eBike Cross Performance i 13.900 evra za eBike Cross Performance EXC. Distupni su u tri veličine okvira i šest različitih boja. Oba modela se prave po narudžbini, što zahteva 12 nedelja proizvodnje, odnosno isporuke.

Za više informacija i porudžbine možete posetiti sajt Porsche Design.

Luxury Experience