Specijalno Montegrappa izdanje inspirisano Frankeštajnom

Više slika

Više slika

Montegrappa svoju novu kreaciju posvećuje ikoni bioskopa i istorije, filmu Frankenštajn, kroz ograničeno izdanje nalivpera, Frankenstein L.E.

Renomirani italijanski proizvođač luksuznih instrumenata za pisanje, predstavio je Frankenstein L.E. mehaničku olovku ograničenog izdanja koja odaje počast legendarnom filmu Universal Pictures iz 1931.godine „Frankenštajn“.

Ovaj zadivljujući instrument za pisanje je pedantno izrađen u potpunosti u Italiji. Dostupno u odabranim buticima širom sveta, ovo XXL izdanje nalivpera i roler set slavi film i lik koji su ostavili neizbrisiv trag u svetu kinematografije. Ručno izrađen od mesinga i ukrašen tamnim rutenijumom, Frankenstein L.E. odiše suštinom viktorijanske laboratorijske opreme. Dizajn crpi inspiraciju iz improvizovane izrade ludog naučnika, sa složenim detaljima kao što su šavovi i minijaturni naučni rekviziti koji krase njegovu površinu.

Drška, najtaktilniji element svakog instrumenta za pisanje, napravljena je od mesinga i smole i ukrašena laserski ugraviranim munjama.

Nalivpera u ovom izdanju imaju Montegrappa Power-Push mehanizam za punjenje, uparen sa prilagođenim 18-karatnim žuto-zlatnim Frankenstein perom, i dolaze sa bocom zelenog mastila za impresivno iskustvo pisanja.

Da bi smestio ovu izvanrednu kreaciju, Montegrappa je napravio prototip laboratorije ludog naučnika, zajedno sa operacionim stolom opremljenim držačima za olovke i radnom plazma loptom koja pokreće napajanje.

Proces projektovanja i razvoja trajao je više od tri godine. Frankenstein L.E. je prvi luksuzni instrument za pisanje inspirisan legendarnom arhivom Universal Pictures, Universal Monsters. Sa više od jednog veka nasleđa, istorijska fabrika Montegrappa kombinuje zanatske tradicije sa najsavremenijim mašinama, pomerajući granice dizajna instrumenata za pisanje sa svakom kreacijom.

Frankenstein L.E. je dostupna u odabranim prodavnicama širom sveta i na sajtu brenda po ceni od 8.795 evra.

Luxury Experience