Sinestezija u dizajnu: Gallotti&Radice otvara vrata mašti

Više slika

Više slika

Gallotti&Radice predstavlja svoj renovirani izložbeni prostor u Milanu sa dizajnom enterijera koji potpisuje Studiopepe...

Izložbeni prostor je zamišljen kao organski, fluidni ambijent bez granica, obavijen vrstom monohromatske materijalne kože koja naglašava obnovljene volumene i uspostavlja dijalog sa odabranim komadima, vezanim za koncepte kao što su harmonija, materija i zanatstvo, ključne reči za kompaniju i studio. Projekat dizajna enterijera, koji nosi naziv Sinestezija, slavi bezvremensku estetiku.

Sinestezija je asocijacija dve reči koje pripadaju različitim senzornim sferama, čime se ukazuje na važnost procesa sticanja stvarnosti koji prolazi kroz različite senzorne alate. Kroz dodir možemo videti, kao i kroz oči možemo milovati. Uzbudljivo putovanje sposobno da posetioce prenese izvan granica tradicionalne percepcije, prenoseći ih u carstvo umetničkih veza i sugestija.

Protagonisti, pored proizvoda kolekcije Gallotti&Radice, bili su i neki istaknuti umetnički radovi. Među njima su modularni sofa Stami Sofa Plus, sto Selce, stolice H20 i zidna dekoracija Iperborea, svi novi proizvodi za 2024. godinu potpisani od Studiopepe. Na izložbi su, između ostalog, prikazani i drugi proizvodi iz kolekcije, kao što je vitrina Soda koju su dizajnirali Draga&Aurel u potpuno novoj završnoj obradi, niski stolovi Prism Low od david/nicolas i nova lampa Bolle Stelo od Massima Castagne. Proizvodi koji, kako je najavljeno, savršeno idu uz umetnička dela koja su rezultat temeljnih i detaljnih istraživanja.

AArte Invernizzi, istorijska milanska galerija savremene umetnosti, kustos je instalacije sa zidnom selekcijom radova umetnika Rodolfa Ariča, protagoniste italijanske umetnosti u drugoj polovini 20. veka sa njegovim oblikovanim platnima. Objekti, s druge strane, su radovi umetnika koje zastupa Officine Saffi, milanska fondacija koja traži nove dijaloge o savremenoj keramici. Zidna dekoracija Iperborea, konačno, dizajnirana je od Studiopepe iz Similea, zanatskog ateljea gde vešte ruke sposobnih vezilja kreiraju dodatke koji su krasili odeću stvorenu od najpoznatijih svetskih modnih brendova. Izložbeni prostor, tokom Milanske nedelje dizajna 2024, predstavlja se sa muzejskim pristupom, nudeći gostima uronjivo iskustvo gde mekoća krivina, koja se takođe oslikava organskim otvorima izložbenog prostora, čini prostor ženstvenijim i modernijim, govoreći univerzalni jezik koji prenosi ličnost okruženja i proizvoda.

Luxury Experience