Saudijski princ gradi najveće temperaturno kontrolisane vrtove na svetu blizu Rijada

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman gradi najveće temperaturno kontrolisane vrtove na svetu blizu Rijada...

Prostirući se na 10 hektara, ovaj kolosalni kompleks će sadržati edukativni objekat, paleobotaničke vrtove i različite biome.

Lepota jednog grada se ne meri visokim zgradama ili betonskim kreacijama, već zelenim površinama, a Saudijska Arabija ispunjava pustinju Tuwaiq, nedaleko od Rijada, zadivljujućim projektom — King Abdullah International Garden. Postoji nekoliko aspekata koji će međunarodne vrtove Kralja Abdule izdvojiti iznad ostalih. To su najveći temperaturno kontrolisani vrtovi na svetu, osobina kojom se čak ni poznati botanički vrtovi Singapura sa najvećim prikazom orhideja na svetu ne mogu pohvaliti. Pored toga, kompleks će prikazati neverovatnih 400 miliona godina razvoja Zemlje, kroz beskonačan niz cveća, drveća i vegetacije.

Ulaskom u King Abdullah međunarodne vrtove bićete transportovani kroz vreme, u periode Jure, Krede, Devona, Karbona, Kenozoika i Paleobotanike. Paleobotanički vrtovi, smešteni unutar beskonačnog niza, predstavljaju edukativni prostor koji osvetljava naše izbore i njihov uticaj na svet danas i u budućnosti. Dodajući dodir čarolije, tu je i miran Vrt leptira, utočište za nežna lepršava stvorenja.

Kao i mnogi drugi projekti u Kraljevini, King Abdullah međunarodni vrtovi će biti svetionik održivosti. Pokretani obnovljivim izvorima energije kao što je sunce, i sa robusnim sistemom za reciklažu vode, biće svedočanstvo njihove posvećenosti zaštiti životne sredine. Očekuje se da će ovaj prelepi projekat godišnje privući preko tri miliona posetilaca iz lokalnih i međunarodnih tržišta, počevši od jeseni 2025. godine.

Luxury Experience