Saudijska Arabija dobija neverovatni novi aerodrom

Fatamorgana je po definiciji optička iluzija koju stvaraju atmosferski uslovi, posebno pojava vodenog tela u pustinji ili na vrelom putu, što je izazvano refrakcijom svetlosti uz pomoć vrelog vazduha...

Ipak, mi smo upravo naleteli na fatamorganu koju je napravio čovek. U pitanju je nova kreacija koju potpisuju Foster + Partners, a koja predstavlja novi aerodrom u Saudijskoj Arabiji. Sletanje na ovaj aerodrom će svakako biti događaj koji će se pamtiti.

Nekoliko objavljenih renderinga veličanstvenog novog internacionalnog aerodroma, prikazuju nam čist luksuz. Prema najavama, projekat izgradnje bi trebalo da bude gotov 2023.godine, a kako vlasti planiraju, kroz njega će proći milion putnika godišnje.

Možemo slobodno već sada reći da će ovo biti jedan od najlepših aerodroma na svetu, sa terminalskom zgradom i tornjem, prostranim dvorištem i veličanstvenim enterijerima, koji će u sebi sadržati AMAALA ultra luksuzni duh gostoljubivosti.

Kako kažu iz Amaala resort brenda: „Struktura je inspirisana svojim okruženjem, što je kao rezultat ponudilo jedinstvenu fatamorganu“.

Na kraju, možemo da zaključimo da će ovaj projekat izgledati kao čudo prirode, nastalo rukama čoveka.