Šahovski komplet od 200.000 dolara

Istinski i čisti luksuz u sportskim suvenirima često sa sobom donosi svoju priču…

Ovi dragulji su retki i nose oznake događaja koji su nadživeli ili trenutak kada su proslavljeni. Dizajn Silver Jubilee Chess Set for Her Highness koji je delo Džofrija Parkera, upisao se u anale luksuznog sportskog dizajna. Prestižni set kreiran je u znak sećanja na 25 godina od krunisanja kraljice Elizabete, a predstavljen joj je 1977.godine. Prema navodima, kreirana su samo dva kompleta – jedan je bio namenjen kraljici, dok je drugi bio kreiran za ljubitelje šaha koji su mogli da priušte njegovu ekskluzivnost.

Ukoliko ste želeli da ovaj set bude vaš, ali niste uspeli u svojoj nameri, imamo sjajne vesti za vas. Jedini limitirani šahovski set sada je dostupan u prodaji, u besprekornom stanju. Figure iz kompleta kreirane su od srebra koje je dekorisano zlatnim listićima, dok su takođe dobili i kraljičin potpis, koji krasi i šahovsku tablu kreiranu od kože.

Komplet odražava posebnu pažnju koja je usmerena prema detaljima. Kraljevski pečat na skakačima i  lovcima podseća na tradiciju dizajna Staunton, koja datira iz 1849. godine. Inače, Geoffrey Parker & Company brend poznat je u svetu luksuznih šahovskih kompleta. Njihova dela se obično nalaze u najboljem društvu, odnosno na skupocenim jahtama, u privatnim avionima i najluksuznijim vilama sveta. Svaki set je ručno izrađen, što je u skladu sa tradicijom brenda koji je osnovan 1958.godine.

Ovaj set će sve zainteresovane kolekcionare koštati blizu 200.000 dolara, a uz sebe donosi i sertifikat o autentičnosti koji vam garantuje da ste kupili pravu stvar.