Proglašen najbolji aerodrom na svetu

Petu godinu za redom, singapurski Changi aerodrom je proglašen za najbolji na svetu, i po svemu sudeći, ne planira da siđe sa trona u skorije vreme…

Ove godine, Changi aerodrom otkrio nam je svoju najnoviju atrakciju, Canopy park, koji će biti veličine 11 olimpijskih bazena, a sadržaće zanimljive aktivnosti za decu poput lavirinta od žive ograde, mosta sa staklenim dnom i kišne prašume u zatvorenom prostoru.

Changi se smatra zlatnim standardom u svetu aerodroma, a predstavlja se kao lifestyle destinacija, nudeći svojim prolaznicima mikro posete Singapuru, svojim zatvorenim i otvorenim tropskim baštama, krovnom bazenu, uličnim kioscima, bioskopima, gaming centrima i miljama šoping distrikta,

Kada Jewel Changi Airport kompleks bude otvoren za dve godine, lestvica koju on sada drži biće još viša, jer će deo njega biti najviši vodopad u zatvorenom prostoru, kao i kišna prašuma na pet spratova. Canopy park će okupirati najviši nivo Jewel dela, a imaće površinu od oko 1.300 m2.

Canopy park je nastao kao deo internacionalnih konsultanata iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Nemačke, Singapura i Holandije, a osmišljen je kao porodična oaza. Za roditelje koji žele da izmore svoju dok čekaju svoj let, tu su Sky Nets, odnosno mreže po kojima se može hodati i skakati, a koje nude pogled na donje nivoe ovog dela aerodroma.

Tu je i Canopy Mazes, deo koji sadrži lavirint od žive ograde i lavirint od ogledala, dok su Discovery Slides opisani kao polu umetnička skulptura, polu igralište. Za najbolji pogled na Rain Vortex, najviši vodopad u zatvorenom prostoru sa visinom od 40 m, posetioci mogu prošetati Canopy mostom, koji će biti smešten na visini od 23 metra.