Povratak u sadašnjost - DeLorean za 21.vek

Godinama kruže glasine o tome da će ikonični model DeLorean DMC-12 dobiti svog modernog naslednika, ali ni jedan od brojnih planova nije ostvaren u realnosti...

Međutim, sada je jedan španski dizajner automobila preuzeo stvari u svoje ruke i predstavio sledeću generaciju DeLorean koncept modela, namenjenog vozačima dvadeset i prvog veka. Futuristički pristup retro automobilu Angela Gere obeležiće čertdeseti rođendan DMC-12 linije sledeće godine i predstavljaće omaž neverovatnom zaveštanju ovekovečenom u seriji filmova Back to the Future, kasnih osamdesetih.

Kockasti četvorotočkaš kreiran je za američko tržište od 1981. do 1983. godine, predstavljao je zvezdu voljene naučnofantastične trilogije Roberta Zemekisa i postao je omiljen među autoentuzijastima, filmofilima i po svemu sudeći, nije zaobišao ni tridesetosmogodišnjeg španskog dizajnera.

Gera, koji je prethodno radio na različitim projektima brendova kao što je Rimac Automobili, kompletirao je svoj novi koncept za samo dve nedelje, tokom slobodnog vremena koje je imao na raspolaganju. Prema rečima dizajnera, on je nastojao da stvori kombinaciju sportske/vremenske mašine Đorđeta Đurđiara i neprevaziđene nemačke bauhaus estetike, radi stvaranja konačnog minimalističkog izgleda. Koncept je uspeo da očuva nizak profil i uglađene linije nerđajućeg čelika, zajedno sa veličanstvenim vratima galebovih krila, istaknute karakteristike po kojima je originalna linija takođe prepoznatljiva.

Doduše, na novom modelu moguće je primetiti značajne razlike, koje nam dolaze u vidu većih točkova, šire karoserije, nešto blažih, zaobljenijih linija, zajedno sa stavom multimilionskih luskuznih brendova kao što su Bugatti ili Pagani. Gera je zamenio duple kockaste farove i štop svetla dugačkim led trakama nastavljenim čitavim obimom automobila.

Iako čitav projekat nije povezan sa DeLorean Motor Company brendom, niti franšizom Back to the Future, on ipak dolazi kao dosledan naslednik jednog od najpopularnijih kolekcionarskih primeraka u popularnoj kulturi.