Pogledajte kućicu za pse koja košta više od Tesla automobila

Psi zaslužuju sav luksuz na svetu! Ako i vi verujete u ovu priču, pogledajte ovu prelepo izrađenu kućicu za pse koja je inspirisana tradicionalnom japanskom arhitekturom i dolazi po ceni od neverovatnih 150.000 dolara.

Predstavljena od strane kompanije Bunkaizai Kozo Keikaku koja se nalazi u Osaki u Japanu, kućica za pse nije nalik bilo kojoj drugoj. Ručno je izrađuju stolari i majstori istim tehnikama koje koriste prilikom izgradnje hramova. Korišćeni materijali uključuju japansko drvo hinoki i kiaki drvo čempresa, granit za bazu i bakarne ploče za krov. Kućica za pse je visoka 119,1 cm i široka 122,5 cm dok je unutrašnji otvor visok 41 cm i širok 39,4 cm.

Nazvana „Inudono“ nastala je kombinacijom japanskih reči „inu“, što znači pas, i „dono“, što znači feudalni gospodar. A da bi se osiguralo da je kućica dovoljno luksuzna, Bunkaizai Jozo Keikaku je procenio da će za izradu svake narudžbine biti potrebno između šest do dvanaest meseci.

"Ovu kućicu za pse proizvode aktivni stolar, iskusan zanatlija limar i graver pod nadzorom inžinjera za restauraciju koji je radio na mnogim restauracijama kulturnih dobara. Dizajn je zasnovan na stilu zen budizma, koji je bio arhitektonski stil koji je uveden tokom perioda Kamakura. Kućice za pse pažljivo izrađuju najbolje zanatlije i dok se bave novogradnjom i popravkom hramova i svetilišta, grade i kućice za pse, tako da mogu da izgrade samo jednu godišnje“, poručuju iz kompanije Bunkaizai Kozo Keikaku.

Luxury Experience