Plumen sijalice za savršeni ambijent

Brend rasvete, Plumen, lansirao je LED sijalice koje nude održivu alternativu u odnosu na njihove 001 sijalice, koje su dobile nagradu kao dizajn godine…

Plumen je redizajnirao svoj 001 model uz pomoć patentirane LED konstrukcije, kako bi zamenio prethodno kompaktnu fluorescentnu tehnologiju. Uprkos promenjenoj tehnologiji, ovaj brend je zadržao čuvenu i prepoznatljivu formu sijalica duple petlje, koju su dizajnirali sa Semjuelom Vilkinsonom.

“Naš cilj je da održivi dizajn postane prirodni izbor, a naše sijalice inspirišu tu promenu”, izjavio je su-osnivač Plumen kompanije, Nikolas Rupe. “Naš original 001 je bio težak za nadmašiti, ali verujemo da ova reinkarnirana LED verzija ima potencijal da postane novi klasik i razuman izbor za sve ljude koji uživaju u lepom dizajnu, koji ujedno ne škodi prirodi”, dodao je.

Ovo inače nije prvi put da je Plumen brend unapredio svoju sijalicu LED varijantu. Kompanija je predstavila set LED Edison sijalica pre dve godine, ali je ovo ipak prvi put da se radi na nagrađivanoj 001 sijalici.

Sijalica se može u potpunosti prilagoditi željenim uslovima rasvete i ima vek trajanja od 20.000 sati, što je ekvivalent za 20 godina prosečne upotrebe.

“LED tehnologija se brzo razvija. Ipak, bilo je potrebno neko vreme za sazrevanje fleksibilnih LED elemenata i njihovu stabilizaciju, kako bismo mogli da ih koristimo kao alternativu fluorescentne tehnologije, koju smo koristili za klasičnu 001 sijalicu”, objašnjava Rupe.

“Pre dve godine smo mogli da vidimo dužinu, performanse i kvalitet fleksibilnih filamenata i sve je to išlo u pravom smeru, što je značilo da možemo krenuti sa inžinjerskim procesima i predproizvodnjom. Sada, konačno imamo proizvodni model na tržištu”, nastavio je.

Kako Rupe tvrdi, LED tehnologija je superiorna u praktično svakom smislu u odnosu na svoju prethodnicu, a upotrebom LED tehnologije, Plumen sijalica je sto posto podložna reciklaži, što je prema Rupeu još jedan mali korak u pravom smeru.

Osim toga, nova LED sijalica dostupna je u tri temperature boje – super toploj, toploj i hladnoj. U budućnosti, ovaj brend se nada da će kreirati i pametne kontrole, koje će njihove proizvode učiniti još efikasnijim, uz pomoć kombinovanja Plumen sijalica sa senzorima i kontrolerima, koji će se pobrinuti da one rade samo onda kada za to ima potrebe.

Foto: Charles Emerson

Stilista: Emma Kay.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living