Pariz dobija sopstveni Central Park

Svet je već prihvatio Pariz kao jedan od, ako ne i najlepši grad na planeti...

Kada pomislimo na Pariz, automatske konotacije javljaju se u formi romanse, privlačnosti i vibracije vezane za životni stil, potpuno neuporediv sa bilo kojim gradom u svetu, s toga se bez ikakvih problema možemo pitati da li postoji potreba za daljim usavršavanjem nečega što je već potpuno unikatno?

Prema svemu sudeći jeste, jer je nedavno gradonačelnik Pariza, Ana Idalgo, startovala projekat vredan dvesta četrdeset sedam miliona evra, zadužen za potpunu restauraciju najpoznatijeg mesta u ovom gradu, Jelisejskih Polja. Ovo je jedna od najpopularnijih lokacija zbog njenih legendarnih šoping ulica, poseduje osam traka za saobraćaj i proteže se od Triumfalne kapije do Konkord Trga, što samo znači da joj je potreban veliki zeleni projekat, kako bi mogla da nadjača uticaj svojih grandioznih lokala.

Skoro dva kilometra dugačka avenija biće potpuno tranforisana u neverovatnu urbanu baštu, nudeći mesto za uživanje u PCA strimovima, a njeni radovi biće kompletirani do 2024. godine. Sve zaljubljenike u Grad Svetlosti, ali i one ljude koji u jednom momentu žele da se upute ka njemu, svakako može obradovati galerija fotografija novog projekta, kao i snimak koji će sve nove promene na najbolji način predstaviti.