Ovako ćemo leteti u svemir

Virgin Galactic, kompanija Ričarda Brensona koja planira da ponudi turistička putovanja u svemir, predstavila je dizajn kabine i sedišta svog dugoočekivanog SpaceShipTwo VSS Unity…

Oni su to uradili putem uživo snimka na YouTube platformi, a tom prilikom su uz pomoć virtuelne realnosti dali priliku svojim gledaocima da “iskuse kabinu”, u nadi da će “inspirisati buduće astronaute”. “U mojoj drugoj nedelji u ulozi CEO Virgin Galactic, sa ponosom predvodim naše talentovane timove u predstavljanju ovog najnovijeg događaja, koji nas dovodi do našeg putovanja u svemir. Enterijer kabine broda za svemirska putovanja bio je na mnogo načina u centru pažnje našeg dima, jer je upravo to centar avanture jednog astronauta, pa je on kreiran kako bi olakšao i istovremeno uzdigao ovo nesvakidašnje iskustvo”.

Kabina je dobila minimalistički dizajn sa plavom i belom kao dominantnim bojama, što je inspirisano nebeskim prostorima i okeanima ispod. Ona nudi dovoljno mesta za šest putnika, dok svako sedište dobija dva lična prozora za pogled na zemlju. Osim toga, sedišta imaju mehanizam spuštanja koji kontroliše pilot, a koja će se pozicionirati u skladu sa G silom tokom uzletanja i sletanja, a pomeriće se u stranu, kako bi svi putnici imali priliku da osete bestežinsko stanje. Dodatno, kabina je dobila i ambijentalno osvetljenje, povezano sa svakom fazom svemirskog leta.

Iskustvo ovog putovanja biće zabeleženo višestrukim kamerama koje su raspoređene po kabini. “Kada smo kreirali Virgin Galactic, počeli smo sa onim u šta smo verovali da bi bilo optimalno iskustvo za putnike, i potom smo čitav brod konstruisali oko toga. Nastavićemo sa tim etosom dok proširujemo svoju flotu, svoje operacije i postavljamo Virgin Galactic kao zemaljsku direktnu vezu sa svemirom”, izjavio je Ričard Brenson, osnivač Virgin Grupe.

Kompanija koja je lansirana 2004.godine, već sada ima 400 zainteresovanih putnika, koji su rezervisali svoje mesto kao deo One Small Step programa, a prema glasinama, svaka karta košta više od 200.000 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Providing safety without distraction, quietly absorbing periods of sensory intensity, and offering each astronaut a level of intimacy required for personal discovery and transformation.  Take a look at the interior design of our spaceship cabin. Key points below.  • Individually sized, reclining seats for G-force management and float zone volume;  • Automated mood lighting harmonizes with each flight phase;  • Personal seat back screens connect astronauts to live flight data;  • Cabin architecture facilitates effortless movement in weightlessness;  • 16 cameras provide high definition footage and stills;  • 12 cabin windows for astronauts to gaze at earth from; and  • Largest mirror in a spaceship cabin – mirror reflects the real-time astronaut experience.  Read more via the link in our bio. 

A post shared by Virgin Galactic (@virgingalactic) on