Neverovatni izgled novog Amazon sedišta

Amazon je skoro predstavio dizajn za sledeći deo svog novog sedišta u Arlingonu, i moramo priznati da izgleda neverovatno…

Dizajniran kao vijugavi stakleni toranj prekriven drvećem koji se uzdiže iznad panorame ostatka grada, ovaj neboder se izdvaja zbog očiglednih razloga. Građevina je dobila naziv Helix zbog svog interesantnog oblika koji je inspirisan prirodnom lepotom dvostruke spirale. Ona je nastala kao dizajn kompanije NBBJ, koja inače stoji iza Amazon prostorija u Sijetlu u formi sfera.

Kako kompanija kaže, unikatna građevina će imati dve pešačke staze kroz svoj uređeni teren koji će se obavijati sa spoljne strane, sadržeći biljke koje možete videti na planinama države Virdžinija. Ona će takođe uključivati rezidencijalne programe za lokalne umetnike i ture koje će biti otvorene za javnost.

Osim toga, ovo sedište će nuditi 280.000 m2 novog kancelarijskog prostora, rasprostranjenih na njena 22 sprata. Imaće pozitivno uređeni enterijer, izobilje prirodne svetlosti i osećaj povezanosti sa spoljnim svetom.

Deo građevine biće i 2.5 hektara zemlje za javnu upotrebu, koja će biti otvorena za pešake, biciklste i javne događaje. Projekat takođe uključuje električno centralno grejanje i hlađenje, koji će raditi zahvaljujući sto posto obnovljivoj energiji koja potiče sa solarne farme.