Neočekivana saradnja: Lalique x McLaren

Saradnja između brendova Lalique i McLaren definitivno nije nešto što smo mogli očekivati, ali je svakako izrodila prava remek dela…

Njihova zajednička Essence of Speed kolekcija, koja proslavlja vrednosti performansi i odličnost koju dele oba brenda, dobila je klasičnu i istovremeno savremenu formu. Sailfish Edition izdanje kreirano od čistog kristala još jedan je primer njihove veličanstvenosti. Nastao upotrebom voštane tehnike, ovaj novitet je opčinjavajuć, u najmanju ruku. Prema navodima, ovo će biti poslednji dizajn iz Essence of Speed kolekcije, i jedan od najboljih Lalique noviteta do sada, ako je verovati komentarima.

Oblikovan uz pomoć satenski finiširanog kristala, ovaj komad težak je oko 13.7 kilograma, a ručno je izrađen od strane majstora zanata iz Francuske. On je dostupan u ograničenom broju od dvadeset komada, u čast 20 šampionskih Formula 1 titula koliko je McLaren tim do sada osvojio.

Predstavljajući strast, posvećenost i konstantnu odu prirodi, Lalique x McLaren Sailfish ograničeno izdanje je remek delo koje jedva čeka da bude kupljeno.