Napuštena kineska šećerana pretvorena u luksuzni hotel

Bili smo svedoci više arhitektonskih transformacija, ali je samo nekoliko njih uspelo da nas ostavi bez teksta…

Ipak, skoro konstruisani Alila Yangshuo hotel u Kini uspeo je da učini upravo to i mnogo više od toga. Ovaj luksuzni hotel nastao je kao delo Vector Architects, studija baziranog u Pekingu, koji je uspeo da transformiše napuštenu šećeranu u predivnoj Yangshuo provinciji kine, u veličanstveni butik hotel.

Unikatna struktura ovog hotela zadržala je nasleđe stare građevine sa novim dodacima u formi bazena na otvorenom i cvetne bašte, koja krasi njenu granicu. Prirodno svetlo dobilo je nove puteve kojima može da se kreće, dok je ujedno otvorilo pogled prema veličanstvenim planinama.

Ovaj prostrani hotel sadrži dosta kamena i bambusa, dok je veći deo staza koje povezuju njegove različite delo dizajnirano tako da pruži izobilje prirodne svetlosti i protok vazduha kroz čitav kompleks.

Glavni apartman za goste zove se Sugar house odmaralište, a sadrži sobe koje imaju svoje privatne balkone, koji im omogućavaju uživanje u besprekornoj planinskoj scenografiji.

Tu je i Garden Townhouse koji sadrži apartmane nadomak jezera i bašta bambusa, pa je on idealno mesto za podmlađivanje.

Pored svog dizajna, Alila Yangshuo hotel je razbio originalnu šećeranu u nekoliko građevina, koje su toliko divne da ne možemo odabrati najbolju.

Pored 117 soba za goste, hotel sadrži brojne pogodnosti, kao što su kafe, bar, sala sa višestrukim namenama, biblioteka i bazen na otvorenom.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living