Najveći aerodrom sveta se gradi u Pekingu

Ako vas aerodrom asocira na čekanje u redu, dezorijentisane ljude i jedne-te-iste prodavnice i restorane, uskoro ćete promeniti svoje mišljenje…

Lice javne avijacije i aerodroma se umnogome promenilo zahvaljujući aerodromima Hong Konga, Singapura i drugih velikih gradova, ali nijedan od njih neće biti ni blizu koncepta koji se trenutno razvija u inače ruralnom Daksing distriktu Pekinga.

Ovaj koncept ima za cilj da aerodrome podigne na sasvim novi nivo i vine u visine, odmah po svom otvaranju. Dizajn aerodroma delo je arhitekte Zahe Hadid, a nova zgrada terminala navodno podseća na harmoniju i balans koje inače možemo videti u kineskim pejzažima, sa materijalima i bojama koji su prirodna ekstenzija vizuelnog jezika Kine, unutar njihove tradicionalne kulture. Novi terminal bi trebalo da bude izgrađen do 2019.godine.

Domaći i internacionalni letovi će kao deo ovog projekta biti odvojeni i lako prisutpačni, uprkos površini od masivnih 700.000 kvadartnih metara koliko će ova građevina zauzimati.

Ako se pitate koja je cena izgradnje ogromne strukture poput ove, odgovor na vaše pitanje je 12 milijardi dolara. S obzirom na udaljenost novog aerodroma od centra grada, brza pruga će takođe biti konstruisana kako bi omogućila lak prevoz putnicima između ove dve tačke.

Novi aerodrom u Pekingu očekuje 100 miliona putnika svake godine, a sa pogodnostima koje planira da ponudi, verujemo da će lako dostići tu cifru.

Luxury Experience