Najlepši i najskuplji šahovski komplet sveta

Australijiski umetnik i zlatar, Kolin Burn, smatra da šah, kao strateška igra u kojoj uživaju milioni ljudi širom sveta, zaslužuje luksuzni izgled, pa je zato kreirao najskuplji komplet ikada…

Zapravo, njegova kreacija je unikatna i nosi naziv Pearl Royale, a dolazi sa cenom od 4 miliona dolara. Šahovski komplet će biti limitiran na samo tri seta, pri čemu će svaki biti obeležen, numerisan i autentifikovan od strane samog umetnika. Priznaćete, kreiranje čitavog šahovskog kompleta od metala i dragog kamenja svakako nije lak poduhvat.

Proizvodni proces bio je neverovatno izazovan zbog neumorne pažnje posvećene detaljima. Svaka figura prekrivena je veličanstvenim dragim kamenjem koje je sakupljeno u čitavom svetu, dok je forma figure napravljena od 18-karatnog belog zlata i akcentovana skupocenim dijamantima.

Kraljevski plavi safiri i crni i beli biseri iz Južnog mora korišćeni su za bojenje svake figure, inspirišući istovremeno i naziv ovog seta. Donja strana figura takođe je pažljivo dizajnirana i poseduje dijamante visokog kvaliteta. Šahovska tabla kreirana je od kristalnog stakla.

Inače, najskuplji šahovski komplet bio je predstavljen samo jednom prošle godine u umetničkog galeriji na Beverli Hilsu.