Najelegantnija igračka konzola

Ovo nije fliper ili arkadna igra – A Maze je analogna i električna gejming konzola, koju je besprekorno dizajnirao Marko Ianičeli…

Ova igra je vizuelna ilustracija kompleksnog kontinuuma vremena i prostora, koja nam pomaže da shvatimo kako dve bliske tačke jednog lavirinta mogu biti odvojene jednom dužinom beskrajne rute.

Tradicionalno, lavirint vas vodi okolo naokolo sve dok ne dođete do njegovog kraja, ali u slučaju A Maze, kraj ne postoji. Ovaj elegantni mermerni lavirint sastoji se od sedam koncentričnih prstenova koji su povezani tako da nemaju ni početak ni kraj. Umesto toga, kružna ploča koja se kontroliše džojstikom, pomera srebrnu kuglu niz kanale, bez prestanka.

Lavirint je kreiran sa sedam prstenova, jer se sedmica često smatra mističnim brojem i pojavljuje se u našim svakodnevnim životima, jer jedna nedelja ima sedam dana. Ovaj broj je odabran i kao referenca Milerovog magičnog broja, koji je baziran na istraživanju Džordža Milera, koje je otkrilo da kratkotrajno pamćenje ljudskog mozga može zapamtiti samo sedam stvari (plus/minus dve infromacije) istovremeno.