Montegrappa odaje omaž bendu The Rolling Stones luksuznom kolekcijom olovaka

Nekoliko bendova u istoriji muzike ostavilo je neizbrisiv trag u kulturnom pejzažu poput The Rolling Stones...

Sa karijerom koja traje više od šest decenija, njihov uticaj na rokenrol je bez premca. Sada, na proslavi njihove dijamantske godišnjice, Montegrappa, u saradnji sa Arika International, predstavlja Stones Legacy: SIXTY, visoko luksuznu, ograničenu kolekciju koja obuhvata trajnu zaostavštinu ovog legendarnog benda.

Kolekcija The Stones Legacy: SIXTYodaje omaž dvema vanvremenskim kompozicijama iz obimnog repertoara The Rolling Stones: „Ruby Tuesday“ i „She’s a Rainbow“. Obe pesme, snimljene 1967. godine, predstavljaju različite aspekte umetnosti benda i nastavljaju da odjekuju kod publike širom sveta. Kolekcija se sastoji od 60 naliv-pera i roler olovaka posvećenih svakoj temi, pedantno izrađenih od 18-karatnog zlata i ukrašenih dragocenim draguljima.

Crpeći inspiraciju iz lirskih motiva svake pesme, dizajni „Ruby Tuesday“ i „She’s a Rainbow“ su bogati simbolikom i detaljima. „Ruby Tuesday od žutog zlata, optočena sa 744 rubina odiše osećajem bezvremenske elegancije. Nasuprot tome, She’s a Rainbow zaslepljuje sa 1.488 dijamanata i obojenog kamenja postavljenog u belo zlato, odražavajući živahan duh pesme."

Centralno za oba dizajna je kultni amblem Classic Tongue Rolling Stones, ukrašen sa 60 rubina i belih dijamanata, koji evocira buntovnički duh benda. Zamršeni detalji, kao što je stilizovani klip inspirisan stilom sviranja gitare Kita Ričardsa i viktorijanski cvetni uzorci koji podsećaju na scensku odeću Mika Džegera, dodatno naglašavaju estetiku rok zvezde kolekcije.

Napravljena od strane cenjenog tima Dilipa i Višake Doši u saradnji sa Montegrappa brendom, kolekcija Stones Legacy: SIXTY je svedočanstvo italijanske izrade i nasleđa. Svaki instrument za pisanje je pedantno ručno izrađen korišćenjem tradicionalnih tehnika, uključujući postavljanje dragulja i livenje „izgubljenog voska“, obezbeđujući najviši nivo kvaliteta i umetnosti.

Pored svog izuzetnog dizajna, kolekcija Stones Legacy: SIXTY se može pohvaliti performansama na referentnom nivou. Nalivpera imaju prilagođene vrhove od 18-karatnog belog zlata i precizno isečene ebonitne olovke, uparene sa Montegrappa prestižnim mehanizmom za punjenje klipa za vrhunsko iskustvo pisanja. Svako izdanje takođe dolazi sa prilagođenom bocom ljubičastog mastila, ukrašenom amblemom Rolling Stones.

Upakovana u luksuzne drvene kutije prekrivene bisernim lakom, kolekcija Stones Legacy: SIXTY je san kolekcionara. Prateća izdanja, uključujući dizajne Stones Legacy: 1962, nude dodatne opcije za entuzijaste koji žele da poseduju deo istorije rokenrola.

Dostupna u odabranim prodavnicama širom sveta, kolekcija Stones Legacy: SIXTY poziva obožavaoce i poznavaoce da iskuse magiju The Rolling Stones na nov i nezaboravan način. Sa cenama koje počinju od 3.495 evra, ova ekskluzivna kolekcija je prikladna počast trajnom nasleđu jednog od najvećih muzičkih bendova.

Luxury Experience