Montegrappa kolekcijom Scarabeo slavi omiljenu italijansku društvenu igru

Montegrappa, brend poznat po svojim luksuznim instrumentima za pisanje, trebalo bi da objavi zadivljujuću novu kolekciju 5. juna 2024.

Kolekcija Scarabeo crpi inspiraciju iz omiljene italijanske društvene igre istog imena, kombinujući izuzetnu izradu sa naklonom prema društvenoj igri reči koja je omiljena u mnogim italijanskim domovima.

Scarabeo, nastala 1963. godine, bila je osnovni proizvod u italijanskim domaćinstvima više od šezdeset godina. Nova Montegrappa kolekcija odaje počast ovoj bezvremenskoj igri, koja otelotvoruje suštinu italijanske kulture i dizajna. Kolekcija uključuje ograničena izdanja od 300 naliv-pera i roler olovaka, od kojih je svako izrađeno sa pažnjom posvećenom detaljima.

Ručno rađena od vrhunskih materijala, Scarabeo sadrži crvenu smolu, safire, kristal i paladijum čelik. Poklopac olovke prikazuje potpis igre „jumbled letter“ kroz zamršene plitke gravure, svedočanstvo stručnosti Montegrappa brenda u površinskim tretmanima. 

Ono što izdvaja Scarabeo je interaktivni dizajn. Svaka olovka uključuje minijaturne drvene pločice sa slovima, koje oponašaju originalne komade igre. Izrezane od drvene smole i punjene emajlom, ove pločice se mogu preurediti tako da ispisuju imena ili reči sa visokim rezultatom, dodajući razigran element procesu pisanja. Ova karakteristika ne samo da poboljšava estetsku privlačnost olovke, već i poziva na kreativnost i personalizaciju.

Montegrappa kolekcija Scarabeo premošćuje jaz između tradicije i modernosti. Dok dizajn odaje počast klasičnoj igri, korišćeni materijali i tehnike su najsavremeniji. Nalivpera, na primer, dolaze sa ručno rađenim perom od 14K zlata i bočicom Scarabeo mastila, obezbeđujući luksuzno iskustvo pisanja.

Scarabeo nasleđe je ukorenjeno u njegovoj jedinstvenoj adaptaciji italijanskom jeziku i kulturi. Igru je izmislio Aldo Paseti, a različita pravila igre i sistem bodovanja učinili su je omiljenom među Italijanima.

Po ceni od 1.995 evra (2.395 dolara), kolekcija Scarabeo će biti dostupna u odabranim robnim kućama, finim prodavnicama, buticima satova i nakita, kao i preko zvaničnog sajta Montegrappa. Svaka olovka se proizvodi ručno u istorijskom sedištu Montegrappa u Italiji, kombinujući stručnu izradu sa naprednim mašinama kako bi se pomerile granice dizajna instrumenata za pisanje.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience