Montblanc predstavlja luksuzno naliv pero kao omaž princu Albertu

Više slika

Više slika

Montblanc je poznat po svojoj liniji luksuznih instrumenata za pisanje koji odaju počast značajnim ličnostima iz istorije umetnosti i kulture.

Montblanc je 2022. godine predstavio „Montblanc Patron of Art Homage to Albert Fountain Pen“, naliv pero koje je posvećeno princu Albertu, mužu kraljice Viktorije i pokrovitelju umetnosti i nauke.

Princ Albert je bio jedna od najuticajnijih ličnosti viktorijanske ere, koja je bila period procvata industrije, tehnologije i kulture. Albert je promovisao razvoj obrazovanja, nauke, umetnosti i dizajna, a bio je i inicijator prve svetske izložbe 1851. godine na kojoj su predstavljeni najnoviji izumi i otkrića iz celog sveta.

„Montblanc Patron of Art Homage to Albert Fountain Pen“ je ograničeno izdanje koje je dostupno u dve varijante: Limited Edition 888 i Limited Edition 4810. Oba modela imaju elegantan dizajn koji odražava ličnost i nasleđe princa Alberta.

Ograničeno izdanje 888 ima sivo prozirno lakirano kućište i telo koje je ukrašeno čvrstim skeletom od 18-karatnog zlata sa potpisom princa Alberta. Dekor je inspirisan geometrijskim uzorcima koji su bili tipični za viktorijansku arhitekturu i dizajn. Olovka takođe ima zlatno pero sa ugraviranim kraljevskim grbom i krunom koja simbolizuje kraljevstvo princa Alberta.

Luxury Experience