Montblanc novom kolekcijom slavi legendarnog šampiona Muhameda Alija

Montblanc je još jednom pokazao svoju posvećenost odavanju počasti legendarnim pojedincima koji su ostavili večni uticaj na čovečanstvo.

Najnoviji dodatak kolekcionarskoj liniji Great Characters je omaž neuporedivom Muhamedu Aliju, trostrukom šampionu u teškoj kategoriji čija su hrabrost u bokserskom ringu i neumorno zalaganje za građanska prava definisali jednu eru.

Rođen kao Kasijus Klej 1942. godine, put Muhameda Alija započeo je kada je krenuo da se bavi boksom sa 12 godina nakon incidenta s krađom bicikla. Njegov meteorski uspon u sportu dostigao je vrhunac na Letnjim igrama 1960. u Rimu, gde je osvojio zlatnu medalju kao amater u poluteškoj kategoriji. Četiri godine kasnije, ne samo da je osvojio svetsku titulu u boksu u teškoj kategoriji, već je prihvatio i ime Muhamed Ali.

Nasleđe Muhameda Alija seže daleko od njegovih dostignuća u boksu. Njegova posvećenost građanskim pravima i miru postala je očigledna kada je odbio vojnu službu 1967. godine, što je rezultiralo suspenzijom njegove sportske dozvole i oduzetom titulom svetskog šampiona. Uprkos neuspesima, Ali se vratio u ring, obezbeđujući svoj status jedinog trostrukog pravog svetskog šampiona u boksu u teškoj kategoriji.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali kolekcija je pedantan prikaz velikih pobeda legendarnog šampiona 1964, 1974. i 1978. Dizajni odražavaju različite aspekte njegovog izuzetnog života, od trake za boks do reči „lebdi kao leptir, ubodi kao pčela.” Isečak olovke, koji podseća na šampionski pojas, odaje počast konačnom dostignuću svakog boksera.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali Special Edition

Ovo izdanje ovekovečuje Alijevu pobedu na Letnjim igrama 1960. i njegov trijumf nad Sonijem Listonom 1964. Dizajn uključuje elemente kao što su traka za boks, poklopac u obliku vreće za udaranje i gravure Alijevih kultnih fraza, hvatajući suštinu ovih istorijskih trenutaka.

Montblanc Great Characters Muhamed Ali Limited Edition 1942

Sa ograničenim brojem koji predstavlja Alijevu godinu rođenja, ovo izdanje obeležava njegove pobede 1974. i 1975. Zamršeni detalji uključuju poklopac olovke inspirisan kaputom, gravure pobedničke poze i skeletizovani klip sa natpisom „ALI“ i lovorov venac.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali Limited Edition 98

Ograničeno na 98 naliv-pera, ovo izdanje simbolizuje Alija „Glasnika mira“ 1998. Na poklopcu je urezana golubica, koja prikazuje Alijevu posvećenost miru, i bokserska figura u boji inspirisana dinamičnim dizajnom Kulturnog centra Muhameda Alija, otvorenog 2005. Živopisan dizajn zgrade se ogleda u bokserskoj figuri u boji na olovci, koja pokazuje Alijevu vitalnost i humanitarni doprinos.

Luxury Experience