Melt Me: Kolekcija lakirane keramike Nike Zupanc za Driade

Više slika

Više slika

"Melt Me" je kolekcija komada od lakirane keramike koju je kreirala dizajnerka Nika Zupanc za Driade…

Inspiracija dolazi iz pop kulture, kako u estetskom, tako i u simboličkom smislu, kao i iz ideje o zamrzavanju lepog trenutka topljenja na ikoničan način, gotovo kao da je u pitanju piktogram. U radu Nike Zupanc, umetnost - film, muzika i književnost - postaje izvor inspiracije za razvijanje novih i iznenađujućih dizajna sa ženstvenim, poetskim karakterom i, u isto vreme, sa jakom i apsolutno prepoznatljivom estetikom. Kolekcija se sastoji od četiri dela koja odražavaju razigran, ironičan, lagan i jedinstven stil brenda Driade, prekidajući svakodnevnu rutinu svojom jakom estetikom i emotivnom snagom: "Kiss Me" je kutija za nakit u obliku karmina, "Love Me" je malo ogledalo, "Sweet Me Up" je posuda za šećer, a "Cherry Me Up" je poslužavnik sa zvonom. Crvene i crne boje kontrastiraju sa zlatom, stvarajući inovativne predmete želje i prave stilske ikone.

"Verujem u način zamišljanja, kreiranja i postavljanja različitih stvari u neočekivanom redu. Težim da dizajniram vanvremenske, elegantne i evokativne objekte koji dolaze sa nepredvidivim zaokretom, iznenađujućim detaljem, drugačijim putem razumevanja", kaže Nika Zupanc.

Nakon što je 2000. godine diplomirala s počastima na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna, odsek Industrijski dizajn u Ljubljani, slovenačka dizajnerka proizvoda i enterijera Nika Zupanc postala je globalno priznato ime. Godine 2008. osnovala je svoj studio i od tada radi kao nezavisna dizajnerka koja je stalno uključena u projekte koji proističu iz različitih interpretacija moderne kulture, savremenog dizajna i dostupnih tehnoloških mogućnosti.

Njeni proizvodi su deo asortimana uglednih dizajnerskih kompanija. Takođe radi s prestižnim klijentima na posebno dodeljenim projektima unutrašnjeg dizajna. Njene hvaljene limitirane kolekcije i instalacije izlažu se širom sveta, ponekad kao deo ekskluzivnih saradnji poput onih s Galerijom Rossana Orlandi u Milanu. Tokom vremena, Zupanc kontinuirano proizvodi objekte pod svojim brendom Nika Zupanc i uključena je u različite projekte i uzbudljive ikoničke saradnje, kao što je ona s Porscheom. Opsežno telo njenih radova nedavno je obuhvaćeno monografijom pod nazivom "Nika Zupanc: Breaking the Rules", koja je objavljena od strane Rizzoli u septembru 2022. godine.

Luxury Experience