McLaren ulazi u svet električnih dvotočkaša Hyperbike serijom

Proizvođač luksuznih superautomobila McLaren Automotive otvara novi teren lansiranjem svoje debitantske serije električnih hiperbicikla.

Ovaj potez označava ulazak McLaren brenda na tržište električnih dvotočkaša, proširujući svoje nasleđe ekstremnih performansi i inovativnog dizajna sa četiri točka na dva. Crpeći inspiraciju iz McLaren nagrađivanih superautomobila, nova ograničena serija četiri bicikla oličava posvećenost kompanije visokim performansama i najsavremenijoj tehnologiji.

Dizajnirani od strane istih timova odgovornih za kultne modele kao što je elektrifikovani lagani hibridni superautomobil McLaren Artura, ovi e-bicikli uključuju prepoznatljive McLaren karakteristike kao što su konstrukcija od karbonskih vlakana i napredna elektrifikacija kako bi ponudili neuporedivo iskustvo vožnje.

Glavni elementi McLaren noviteta na dva točka je njihov moćan motor, koji poboljšava visok odnos snage i težine. Ovi bicikli se mogu pohvaliti ciframa obrtnog momenta koje prevazilaze one drugih premijum e-bicikla, projektovane da isporuče vodeće performanse u klasi. Dizajnerski tim je takođe integrisao digitalni displej, koji podseća na ekrane za vozače koji se nalaze u McLaren superautomobilima, pružajući telemetrijske informacije kao što su brzina, trajanje baterije i domet na LCD panelu u boji na upravljaču.

Asortiman uključuje četiri različita modela: Extreme 600, Extreme 250, Sport 600 i Sport 250, od ​​kojih je svaki skrojen za različita okruženja za vožnju, od gradskih ulica do krševitih planinskih staza.

Vodeći modeli, Extreme 600 i Sport 600, kandidati su za titulu najmoćnijih svetskih uličnih električnih planinskih bicikala. Ovi modeli imaju režim trke koji isporučuje do 852 W maksimalne snage i maksimalnu brzinu od 32 km/h.

Sport modeli, Sport 600 i Sport 250, dizajnirani su kao svestrani planinski bicikli koji se ističu i van puta i na agresivnim pojedinačnim stazama. Imaju integrisane komponente i minimalistički dizajn okvira koji je prepoznatljiv za McLaren. Snaga se neprimetno prenosi na zadnji točak preko 12-brzinskog pogona, sa Extreme modelima opremljenim SRAM elektronskim XX Eagle AXS i sportskim modelima sa SRAM mehaničkim GX Eagle.

I Sport i Extreme modeli dolaze sa izbornim režimima snage, dostupnim preko digitalnog displeja na integrisanom kokpitu:

  • Off: Nema pomoći motora.
  • Eco: Ušteda energije za duže vožnje.
  • Trail: Uravnotežen režim za snagu i efikasnost.
  • Sport: Povećana snaga za izazovne staze.
  • Race: Maksimalna snaga i obrtni moment.

Model Extreme je dizajniran za vrhunske performanse na terenu, kontrolu i udobnost i Pirelli gumama za poboljšano prijanjanje i izdržljivost.

McLaren e-bicikli biće dostupni u ograničenom broju, što ih čini retkim i ekskluzivnim dodatkom kolekciji bilo kog vozača. Sa svojom naprednom tehnologijom, dizajnom orijentisanim na performanse i prestižom imena McLaren, ovi e-bicikli su postavljeni da redefinišu tržište električnih bicikala.

Luxury Experience