Mattel predstavlja Barbie lutku sa likom Klaudije Šifer u kultnoj Versace haljini

Očekivano, ova upečatljiva lutka je svuda rasprodata...

Lansiranje Barbie sa likom Klaudije Šifer bio je prirodan korak za kompaniju Mattel, jer ona u stvarnom životu veoma liči na njihovu kultnu lutku. Mattel kolekcija ne bi bila potpuna bez odavanja počasti prelepom supermodelu koja je dominirala pistom i osvajala srca 1990-ih. Najmodernija lutka svih vremena sada nosi Versace haljinu koju je gospođa Šifer (53) nosila na modnoj pisti tokom revije Atelier Versace za jesen/zimu 1994. godine.

„Prvi put kada sam nosila tu haljinu bio je trenutak koji nikada neću zaboraviti“, rekla je Klaudija Šifer. „Versace je u to vreme zaista bio pionir u novom obliku modne prezentacije. Sećam se kako sam hodala pistom, dok je muzičar Princ sedeo u prvom redu. Moja najranija sećanja iz detinjstva su igranje sa Barbikom i želja da mogu da budem kao ona. Pola veka kasnije, Mattel je ostvario moju želju dizajnirajući lutku po mom liku. Nadam se da moja lutka može da inspiriše sve obožavaoce da sanjaju velike snove i slede svoje strasti“, dodala je.

"Kada je Klaudija prvi put zakoračila u svet modelinga, sa svojom plavom, dugom kosom i anđeoskim licem, ceo svet ju je odmah video kao oličenje Barbie,“ rekla je Donatela Versace u saopštenju za javnost.

Mattel verzija, sa delikatnim crtama lica, dugom plavom kosom i upečatljivim plavim očima, ima zadivljujuću plavu plisiranu, blistavu haljinu koja je kombinovana sa minijaturnim metalik plavim platformama. Barbie supermodel Klaudija Šifer lutka u Versace haljini se prodaje po ceni od 85 dolara i već je rasprodata na mnogim platformama.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience