Majami dobija novu krunu

Krstarenje je mnogo napredovalo od Titanika…

Za malo više od godinu dana, u Majamiju ćemo moći da vidimo novi terminal koji će moći da primi i usidri neke od najvećih kruzera na svetu. Dogovor o realizaciji ovog projekta nastao je između Royal Caribbean Cruises Limited i Miami Dade okruga. Cena projekta biće oko dvesta miliona dolara, a nalaziće se u luci ovog grada. Brodovi poput elegantnih Royal Caribbean kruzera Oasis klase će dobiti toplu dobrodošlicu u terminalu sa preko 1.700 kvadratnih metara površine, a očekuje se da će oko 1.8 miliona putnika proći kroz taj terminal na godišnjem nivou.

Ovaj poduhvat će biti jako dobar za ekonomiju grada sa dobro plaćenim radnim mestima kojih će biti oko četiri hiljade, ali će u isto vreme predstaviti i zahvalnost kompanije Royal Caribbean koja je počela da radi u ovom gradu pre pedeset godina.

Novi terminal ima jednostavni, ali elegantni dizajn, a delo je arhitektonske kompanije iz Singapura, Broadway Malyan. Ova kompanija se takmičila sa četiri arhitektonska studija za ovaj projekat, uključujući i svetski poznatu Zahu Hadid koja je skoro preminula.

Ime terminala će biti Crown of Miami, a imaće taj oblik kada se posmatra iz vode. Struktura će imati pre-fabrikovani ram i podne panele sa podrškom čeličnih greda, a krov će biti napravljen od aluminijuma.

Planirano je da terminal bude otvoren do decembra 2018.godine, a Royal Caribbean kompanija se nada da će do tada pripremiti svoj četvrti Oasis of the Seas kruzer.

D.Ć.