Louis Vuitton na Olimpijadi: Modna kuća "oblači" medalje i baklje

Louis Vuitton je predstavio luksuzne kovčege koji će zaštititi dva "blaga" Olimpijskih igara u Parizu, medalje i baklju.

Kako nas do ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. jula) deli nešto manje od četiri meseca, Louis Vuitton, jedan od najvećih pobornika najvećeg svetskog sportskog događaja, predstavio je luksuzne kovčege koji će zaštititi medalje, ali i baklju koja će nositi olimpijski plamen.

Kao specijalista za sportske „kofere”, francuska modna kuća je već obezbedila velike zaštitne futrole za Svetsko prvenstvo u fudbalu, Svetsko prvenstvo u ragbiju, NBA trofej, Trofej Roland Garros, Veliku nagradu Monaka Formule 1 i Zlatnu loptu, dok sa Olimpijskim igrama, još više proširuje svoj asortiman proizvoda.

Tako je 27. marta Louis Vuitton zvanično predstavio dva velika luksuzna kovčega za dva ključna elementa Olimpijskih igara u Parizu. Kovčezi imaju „zaobljenu nišu u bazi i poklopcu kako bi se osiguralo da baklje ostanu na mestu pre i posle putovanja“, kaže Louis Vuitton u saopštenju. Unutrašnjost je obložena mat crnom kožom, dok eksterijer kovčega krasi međunarodno poznati potpisi Louis Vuitton brenda: Damier platno, mesingane kopče i zaštitni uglovi.

Tokom Olimpijskih igara, olimpijske baklje će biti upaljene u parku Tiljerije u Parizu. Kao i svi koferi Louis Vuitton, ovi posebni kovčezi za Olimpijadu su dizajnirani i proizvedeni u radionicama Asnieres, inspirisani čuvenim Louis Vuitton Coiffeuse kovčezima. Svaki kofer ima centralni deo i dva bočna dela koja se otvaraju da bi otkrili fioke specijalno dizajnirane za držanje 468 medalja.

Luxury Experience