Lamborghini slavi 60. rođendan kolekcijom luksuznih olovaka i naliv pera

U okviru proslave 60. godišnjice, Automobili Lamborghini je sarađivao sa Montegrappa, vodećim italijanskim proizvođačem luksuznih instrumenata za pisanje, kako bi predstavio ograničenu kolekciju naliv pera i roler olovaka.

Nazvana Automobili Lamborghini 60°, kolekcija prelepo izrađenih olovaka je inspirisana dizajnom Lamborghini super sportskih automobila iz 1960-ih. Ograničene serije olovaka su ručno izrađene u Italiji i nude zadivljujuću kombinaciju najsavremenijih materijala, izrade i futurističkog dizajna kako bi proslavili bogatu istoriju brenda.

Kolekcija se sastoji od šezdeset nalivpera i šezdeset roler olovaka u šest prepoznatljivih Lamborghini boja: Arancio Apodis, Bianco Siderale, Verde Viper, Blu Aegeus, Grigio Titans i Nero Noctis.

Što se dizajna tiče, postoji mnogo stilskih elemenata inspirisanih Lamborghini automobilima koji se mogu videti u ultralaganom heksagonalnom profilu olovaka, koje su napravljene od aluminijuma za vazduhoplovstvo i obložene ugljeničnim vlaknima. Postoji jedinstveni mehanizam za otvaranje za brz pristup mastilu i dizajniran je da izgleda kao Lamborghini crveno dugme za pokretanje. Prekidač od crvene legure na dnu olovke aktivira mehanizam ugrađen u instrument za pisanje.

Ostale zanimljive karakteristike dizajna uključuju sigurnosnu kapicu bez navoja, utisnutu crnu Y-kopču i šestougaonu ploču ukrašenu amblemom 60. godišnjice. Na nalivpera od 18K zlata presvučena rutenijumom ugraviran je čuveni štit Automobili Lamborghini. Osim toga, svi modeli dolaze u elegantnoj crnoj torbici za obeležavanje 60. godišnjice.

Kolekcija Automobili Lamborghini 60° biće dostupna za kupovinu u odabranim maloprodajnim objektima, buticima i na zvaničnom sajtu brenda od septembra.

Luxury Experience