Kolekcija nepostojećeg nameštaja sa cenom od pola miliona dolara

U svetu u kom brojne stvari postaju virtuelne i postoje u nekoj sasvim drugačijoj realnosti, mogućnosti su zaista neograničene…

Tokom protekle godine, čitav naš život preselio se u virtuelnu sferu – sve od poslovnih sastanaka, školskih obaveza pa do viđanja sa voljenim osobama, prešlo je u online univerzum, bez mogućnosti fizičkog dodira, uživanja u mirisima i prisustvu nekoga ili nečega. Samim tim, bilo je zaista logično da taj vrituelni univerzum dobije određena unapređenja, koja su ograničena samo maštom stvaraoca.

Jedan od njih je argentinski dizajner, Andres Rejsinger. Uspešni umetnik uspeo je da proda nepostojeći nameštaj vredan 450.000 dolara. Njegova kolekcija sadrži deset virtuelnih komada koji su bili ponuđeni aukcijski, pri čemu je najskuplji nepostojeći predmet dostigao cifru od 67.777 dolara. Neobični 3D nameštaj deo je kolekcije nazvane The Shipping, a zahvaljujući popularnosti svog tvorca i neverovatnom kvalitetu rendera, svi dizajni su prodati za manje do deset minuta.

Za razliku od ranijih radova ovog umetnika, pet predmeta iz The Shipping serije će ultimativno biti proizvedeno i poslato kupcima, dok su drugi komadi opisani kao nemogući, pa će i dalje postojati samo u digitalnom svetu.