Klavir sa cenom od pola miliona dolara i potpisom Lenija Kravica

Ukoliko pitate brojne ljubitelje muzike, reći će vam da na svetu ne postoji ništa lepše od melodičnog zvuka klavira…

Dajući vam priliku da u tome uživate sa stilom, proizvođač najfinijih klavira na svetu – Steinway & Sons, udružio se sa svetski poznatim pevačem i umetnikom, Lenijem Kravicom, kako bi zajedno kreirali novo remek delo ograničenog izdanja, dostupno za kupovinu u čitavom svetu.

Pogodno nazvan Kravitz Grand, ovaj klavir inspirisan je afričkim temama, koje su korišćene na slikama, skulpturama i tekstilnom dizajnu pariske umetničke scene dvadesetih godina prošlog veka. Klavir se sastoji od 15 slojeva kamena, javora i retkog Macassar abonosa, zajedno sa izuzetnim ručno rezbarenim motivima na obodu, unutrašnjoj strani poklopca i oko dirki, i nogarama koje su kreirane od ručno rezbarenog crnog abonosa.

Većina dizajnerskih elemenata luksuznog modela vizija su samog pevača, poput ispucalog metalik finiša, akcenata od čiste bronze i jedinstvenih završnih detalja pedala, opruga i numerisane Edition pločice.

Komentarišući ovo premijum izdanje, Ron Losbi, CEO Steinway Musical Instrumenata, rekao je: “Kravitz Grand jedan je od najinteresantijih prikaza 167 godina starog, klasičnog dizajna. Leni je bio fantastični partner, sa neverovatnim okom za dizajn. Saradnja sa njim, dala nam je priliku da našu istoriju i nasleđe prikažemo u sasvim novom ruhu, do sada neviđenom”.

Sa cenom od pola miliona dolara. Samo 10 ovih modela dostupno je za kupovinu u čitavom svetu, dok deo zarade ide Harlem umetničkoj školi.