Kina dobila novu turističku atrakciju

Sve novo što se otvara u svetu nakon pandemije koja je osvojila skoro sve države, pozdravljamo sa velikim entuzijazmom…

Otvaranje Exploration Deck in The Crystal Sky Bridge u Raffles City Chongquin je upravo jedan takav događaj, koji je bio rasprodat i zaista dobro prihvaćen. Ova 250 metara visoka panoramska galerija bila je jedna od najiščekivanijih atrakcija u Kini, a pre nedelju dana, konačno je otvorena za posetioce.

Ovo je prva veća atrakcija koja se otvorila u gradu nakon što su mere zaštite od korona virusa konačno smanjene, ali, to svakako nije bio jedini razlog zbog kog su je opkolili željni posetioci. Prema navodima, u pitanju je jedna od najinteresantnijh tački u gradu, koja poseduje stakleno dno i nudi panoramski pogled.

U svakom slučaju, to je veoma interesantna kreacija, koja je zatvorenim mostom povezana sa osam Raffles City nebodera. I pre nego što je zvanično otvorena, ona je dobila nadimak “horizontalni neboder”, jer sadrži 10.000 kvadratnih metara prostora, dugačka je 300, a široka 32.5 metara. Posetioci takođe mogu iskoristiti priliku i naučiti nešto novo o razvoju ovog grada dok su tu, jer mogu posetiti izložbu koja je dizajnirana u saradnji sa časopisom National Geographic.

Sve mere zaštite koje su i dalje na snazi se ovde primenjuju, dok je samo 3.000 karata dostupno za kupovinu na dnevnom nivou.