Kako izgleda budućnost nebodera?

Japanski arhitekta Sou Fudžimoto objavio je dizajnerski rad za eterični toranj sastavljen od plutajućih ostrva u Čienhaj zalivu...

Arhitekta pobedničkog dizajnerskog predloga pristupa rešavanju pitanja vezanih za to kako bi toranj mogao evoluirati dok bi istovremeno nastavio da privlači pažnju, slično kao što Ajfelov toranj to radi. Toranj je podignut na 268 metara visine i sastavljen je od devedeset i devet individualnih segmenata, od koji plutaju sa minimalnim konekcijama glavnih elemenata, koji izgledaju kao da lebde u vazduhu kada se posmatraju odozdo.

Centralizovano jezgro predstavlja temelj čitavog tornja, spojenog spoljnim tenzionim kablovima, zaduženih za oponašanje vode koja pada niže u zaliv. Unutar kablova, postoji obrnuti zamrznuti gejzir u refleksiji, u kome se nalaze platforma za osmatranje, egzibicioni prostor, restoran i kafe.

Tim koji će stajati iza ovog projekta simbolizuje budućnost čovečansta u veku raznovrsnosti i služiće kao novo obeležje konstantno evoluirajućeg grada Šendžena, koji je nedavno razvio veliki broj visokih struktura.

Muški Magazin

Luxury Experience