Harley Davidson predstavlja svoj prvi električni bicikl

Ako ima veze sa dva točka, šanse su da Harley Davidson dobro zna šta radi.

Samo ovaj put dokaz nije u još jednom motociklu, već Harley Davidson Serial 1 električnom biciklu (ili „eBikeu“, kako ga mladi zovu ovih dana). Pokrenut putem odeljenja za razvoj e-bicikala Harley Davidson Serial 1 Cicle, koje posluje kao zasebna kompanija, e-bicikl je dobio ime po starom poznatom proizvođaču motocikala, “Serial Number One”.

„Formiranje "Serial Number One" omogućava Harley Davidson brendu da igra ključnu ulogu u ovoj revoluciji mobilnosti“, kaže direktor brenda Aron Frank.

Sa sedlom i rukohvatima od kože u boji meda Brookes England Slender, belim gumama, kao i raskošnim aluminijumskim okvirom od hidroformisane boje, ovaj bicikl izgleda zaista luksuzno. Po svemu sudeći, to je svakako e-bicikl „vredan imena Harley Davidson“. Ali svet će morati da sačeka i vidi kako se zaista ponaša na putu.

Električni bicikl Harley Davidson Serial 1 sada je dostupan za kupovinu. Bicikli se prodaje po ceni od 5.999 do 8.260 dolara. Predstavljen je u limitiranom izdanju od samo 650 komada, polovina će se prodavati u SAD-u, dok će se druga polovina prodavati u Evropi.

Očekuje se da će prve isporuke stići do kraja 2021.