Dva legendarna brenda iz sveta mode i muzike kreiraju novu električnu gitaru

Nova električna gitara Saint Laurent x Fender Stratocaster odaje počast uticaju dva kultna brenda kako u modi tako i u muzici.

Fender i Saint Laurent su dva brenda koja na prvu pomisao ne mogu imati nikakve veze jedan sa drugim. Šta uostalom mogu imati zajedničko proizvođač muzičkih instrumenata sa modnom kućom? S druge strane, moda i muzika su uvek bili bliski, posebno u zapadnoj pop kulturi 20. veka.

Čini se da je paralelni tok svakog u svojoj oblasti bio platforma za saradnju kultnih brendova koji su uticali (i nastavljaju da utiču) na obe ove industrije.

Godine 1961., godine kada je YSL brend osnovan u Parizu, Fender je započeo svoj korak u svojoj zloglasnoj „Zlatnoj eri“ sa proširenim katalogom gitara, basova, pojačala i komplementarnih dodataka. Najnovija serija kreativnog direktora brenda Saint Lauren, Entonija Vakarela prikazuje stručnost inovativnih majstora brenda Fender, dok istovremeno hvata dušu brenda Saint Laurent.

Imajući ovo na umu, nova električna gitara Saint Laurent x Fender Stratocaster nije samo elegantna verzija ograničenog izdanja vodećeg modela, već i počast istoriji ovih klasičnih brendova i privlačnosti koju su imali.

Cela gitara je prekrivena crnom bojom sa logotipom Saint Laurent ispod mosta koji je jedini beli element na gitari, zajedno sa logotipom Fender Custom Shop na zadnjoj strani. Ovo specijalno izdanje Stratocaster je deo prepoznatljive kolekcije dua, koja takođe uključuje 65 Deluxe Reverb pojačalo sa Saint Laurent logoom.

Saint Laurent x Fender Stratocaster gitara je ograničena na deset jedinica po ceni od 10.500 evra i dostupna je u prodavnicama Saint Laurent's Rive Droite u Los Anđelesu i Parizu.  

Luxury Experience