Dizajnerski boks za pse od 12.000 dolara

Dizajner Majkl Tavano kreirao je ekskluzivnu kućicu za kućne ljubimce…

Niko nikada nije posvećivao previše pažnje boksovima za pse, pa je dizajner Majkla Tavano, ljubitelj pasa i insajder iz ove industrije, želeo da skrene pažnju na njih. U kampanji protiv sivih i sumornih kaveza, on je kreirao butik liniju Pooch Palaces, inspirisanu njegovim psima, kako bi svaki pas mogao da dobije kraljevski tretman i kako ne bi bio proteran iz bilo koje zajedničke prostorije u jednom domu, zbog boksa koji se dizajnerski ne uklapa u njen ambijent.

Haberdashery Haven, sa početnom cenom od 12.500 dolara, kreiran je od strane ovog dizajnera, a inspirisan je muškom modom, koju Tavano rado prati. On je odabrao sive tonove, koji su kao što i sami znate poprilično moderni u enterijeru, kako bi stvorio modernu ložu za kućnog ljubimca, koja je opremljena kao hotelski apartman.

Kada je radio na ovom projektu, Tavano je materijale koje će koristiti birao veoma pažljivo. Crypton Home tekstili su odabrani zbog svoje izdržljivosti u borbi sa šapama, nezgodama i svim ostalim stvarima koje idu uz pse. “Ovaj materijal izuzetno bogatog tkanja zove se Heather, a podseća me na tvid koji je popularan u muškoj modi, dok zapravo na dodir deluje kao kašmir. Tako je mekan i nežan, a istovremeno odbija fleke, mrlje i mirise. Savršen je za svakog kućnog ljubimca”, objašnjava dizajner.

I dok je Haberdashery Haven boks kreiran po meri osmišljen kao funkcionalni deo jednog doma, Tavano je definitivno želeo da mu podari i dozu stila. “U ovom slučaju, koža je iskorišćena poput detalja koji bi, da se radi o modi, savršeno isticao vašu odevnu kombinaciju. Crypton Heather tvid u tonovima sive boje izgleda kao odelo i podseća na vaš omiljeni džemper od kašmira kada ga dotaknete. Zajedno sa metalnim elementima, ova palata za psa nas podseća na multi-teksturalni ansambl”, kaže Tavano.

Modna konekcija u ovom slučaju nije upotrebljena kao tek neka trendi referenca. Tavano je bio zaista odlučan u svom pristupu. “Što se konstrukcije tiče, na muškoj modi ponovo možemo videti plise. Plise na ovoj kućici za psa inspirisan je modernizovanim oživljavanjem detalja iz osamdesetih koje sada ponovo možemo videti kako na modnim pistama, tako i na ulicama”.

Osim toga, ovaj boks za pse dobio je kožni tapacirung na krovu i ramu, dok je jastuče koje nudi udobnost vašem ljubimcu ručno obrađeno, sa kožnim detaljima.

Tavano takođe nudi telefonske konsultacije svojim potencijalnim klijentima, koji bi želeli da kreiraju palate po meri za svog ljubimca. Morate znati da cena ovakvog boksa kreće od 18.500 dolara, ali ćete se tokom procesa izrade osetiti kao da kreirate enterijer svog doma. Možete birati boje, tkanine i detalje, kao i brojne druge opcije, uključujući i drago kamenje.

Izvor: RobbReport

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living