Dekadencija života usred okeana

Svako kome se dopada ideja života u prvom gradu na plutajućem ostrvu, sada dobija mogućnost da to sebi priušti, pod uslovom da poseduje između 20.000 i 1,5 milijardi dolara u džepu...

Ljudskom rukom kreirano Blue Estate Island naselje, predstavlja novi koncept u Karipskom moru, koji ljudima nudi sve - od malih smeštaja u formatu garsonjera, do mega vila izdašnih kvadratura. Veštačko ostrvo izgrađeno je upotrebom betonskih modula visokih performansi i meri 1.499 sa 999,74 metra ukupno, što je jednako površini polovine Monaka. Plutajući grad postaće dom za više od 15.000 stalnih stanovnika, brojnih biznismena, škola i bolnica.

Blue Estate jedinice startovaće sa prodajom ovog meseca i ona će trajati do 2022. godine, sa potpunim kompletiranjem očekivanim do 2025. Ukoliko sve prođe kako je planirano, neki od ovih domova biće predati vlasnicima do 2023. godine. Život u ovakvoj postavci nalik snu, može predstavljati deo svačije realnosti, jer će ostrvo ponuditi garsonjere za 20.000 i raskošne luksuzne vile za gotovo milijardu ili više dolara. Ostrvo je obeleženo predivnim fasadama i vodenim površinama, održavajući vibrantan način ostrvskog života netaknutim.

Plutajući domovi nude obilje površina za odmor i relaksaciju, a nalaze se nedaleko od Majamija i Bahama. Njegovi spoljni zidovi mere preko 48 metara, tako da ni najveći okeanski talasi ne mogu nauditi imanjima, čineći ih potpuno bezbednim od divljih vodenih strujanja. Prema tvorcima ovog velikog projekta, vodeni grad biće napajan upotrebom obnovljivih izvora, kako bi održao minimalne emisije CO2. Takođe, jak osećaj zajednice predstavljaće najveći adut ovog grada, u kome će ljudi moći da se skupljaju u parkovima, biznis centrima, internacionalnim školama i učestvuju u različitim društvenim aktivnostima.