Da li ste spremni za najveći LEGO set

Hogvarts je konačno otvorio svoja vrata za sve – čak i one koji nisu čistokrvni čarobnjaci…

Zapravo, kompanija LEGO se upravo priprema da nam predstavi kompletan Harry Potter set, koji će učiniti da se osetite kao da ste deo čuvene škole čarobnjaštva. Ovaj gigantski ansambl sastoji se od preko 6.000 delova, što ga čini jednim od najtraženijih kompleta ikada.

Od glavne sale do učionice za odbranu od mračnih sila, kancelarije direktora Dambldora i dvorane tajni, ovaj lego set sadrži sve. Uz njega dolaze i četiri glavne figurice – Godrik Grifindor, Helga Haflpaf, Salazar Sliterin i Rovena Rejvenklo, zajedno sa dvadeset sedam mikro-figurica čitave postave Harry Potter filma, pri čemu nam je čuveni trio, Hari, Hermiona  i Ron, odmah zapao za oko. Tu su i figurice Demetora i Lorda Voldemorta, a svaka je izrađena sa neverovatnom količinom detalja.

Iako su slični Harry Potter modeli postojali i ranije, LEGO zamak Hogwarts je jedna od najvećih kreacija svoje vrste. On ima malo manje delova od čuvenog Star Wars Falcon kompleta koji je došao sa 7.500, a koji je predstavljen prošle godine. Ova kreacija će biti dostupna za kupovinu od prvog septembra, a cenu ćemo tek saznati.