Colnago Gioiello: dragulj među biciklima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COLNAGO (@colnagoworld)

Italijanski brend Colnago obara sopstvene rekorde svojim najnovijim dostignućem, prodajom najskupljeg bicikla do sada.

Colnago Gioiello Numero 1, očaravajuće umetničko delo pedantno je izrađeno povodom održavanja 106. Giro d’Italia tronedeljne trke koja se završila 28. maja.

Ovo izuzetno remek-delo je predstavljeno u slavnom okruženju Sotheby’s Geneva Luxury Week, zajedno sa zadivljujućim nizom veličanstvenih dragulja, ekskluzivnih časovnika i retkih kolekcionarskih predmeta. Tokom zatvaranja aukcije, Colnago Gioiello Numero 1 (gioiello u prevodu sa italijanskog znači „dragulj“) dostigao je rekordnu sumu od 135.000 dolara. Moramo napomenuti da je kupac odlučio da zadrži svoju anonimnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COLNAGO (@colnagoworld)

Colnago Gioiello Numero 1 predstavlja najizvrsniji dragulj u okviru ekskluzivne linije bicikala Gioiello, kolekcije ograničene na samo 50 pedantno izrađenih primeraka. Predstavljajući visoko inovativnu Colnago C68 šasiju, ovaj izuzetan komad je u potpunosti proizveden u Italiji, od ugljeničnih cevi do pedantne montaže svake komponente.

Podižući koncept biciklističke umetnosti, Colnago Gioiello Numero 1 prevazilazi konvencionalne granice da bi se pojavio kao vrhunski bicikl dizajniran da nadmaši sva očekivanja na najrigoroznijim svetskim biciklističkim takmičenjima, uključujući renomirane Giro d’Italia i Tour de France.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COLNAGO (@colnagoworld)

Kroz saradnju sa cenjenim italijanskim zlatarima, ovaj bicikl je ukrašen slojevima zlatnih listova koji su delikatno naneti na ceo okvir. Svaki detalj je pažljivo izrađen od strane veštih zanatlija, kao što je Colnago uzorak ukrašen zlatom i držač za flašu vode inspirisan elegantnim konturama Trofeo Senza Fine, simbola i trofeja Giro d’Italia.

Kao poslednji dodir raskoši, Colnago je udružio snage sa prestižnom juvelirskom radionicom kako bi krunisao vrh cevi upravljača dijamantom od 2,03 karata koji oduzima dah. Okrugli, brilijantno brušeni dijamant koji sija u smeđe-žutoj boji, poigrava se nijansama okolnog zlata, čineći ovo pravo umetničko delo vrhunskim luksuznim predmetom.

Luxury Experience