BMW Exploro: Novi asortiman jednostavnih i električnih bicikala koji redefiniše biciklistički turizam

BMW je predstavio tri različita tipa bicikala koji pokrivaju širok spektar upotrebe, u saradnji sa kompanijom 3T. Modeli serije Exploro dostupni su u redovnoj i električnoj verziji.

BMW je krenuo da redefiniše radost obilaska omiljenih destinacija biciklom svojim najnovijim izdanjem asortimana Exploro. Njegova saradnja sa kompanijom za proizvodnju bicikala 3T donela je tri različita tipa bicikala koji pokrivaju širok spektar upotrebe, a zajednički imenitelj je savršena kombinacija najsavremenije tehnologije i progresivnog dizajna.

Bilo da se vozite po zemljanim, glatkim ili urbanim putevima, postoji BMW Exploro bicikl koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Pored toga, svaki bicikl se može naručiti sa električnim motorom za dodatno pojačanje. Novi asortiman bicikala bez napora oličava dugogodišnju posvećenost brenda performansama i besprekornom kvalitetu. Sa upečatljivim dizajnom i vrhunskim komponentama, ovi modeli specijalnog izdanja su svedočanstvo BMW nasleđa u biciklističkoj industriji.

Svi bicikli imaju okvire od karbonskih vlakana, dostupne u šest različitih veličina kako bi se osigurala savršena funkcionalnost. Svojim elektronskim i bežičnim 12-brzinskim menjačem, garantuje precizne promene stepena prenosa i lako rukovanje. Ramovi od ugljeničnih vlakana, koji se isporučuju u modernoj dvobojnoj završnoj obradi, odlikuju se stilizovanim kablovima za hidraulične disk kočnice, dok je tamnija nijansa na donjem delu rama u lepom kontrastu sa svetlijim tonovima na gornjoj cevi i stubu sedišta.

Opremljeni glavnim zupčanikom i sistemom lančanika od 10-44 zuba, bicikli nude optimalne prenosne odnose za bilo koji teren, bilo da se radi o strmim usponima ili brzim, ravnim vožnjama. SRAM Rival hidraulične kočnice, uparene sa diskovima od 160 mm pružaju odličnu snagu zaustavljanja, obezbeđujući sigurnost u svim situacijama.

Za one koji traže dodatno povećanje snage, električne verzije bicikala imaju lagane motore na zadnjim točkovima Mahle X20, neprimetno integrisane u dizajn. Motori čine svako putovanje lakim, jer ih napaja baterija od 350 Wh i sa lakoćom mogu da pređu impresivne udaljenosti. BMW Exploro asortiman bicikala uključuje:

BMW Exploro Gravel

Dizajniran da osvoji bilo koju stazu, BMW Exploro Gravel ima set aluminijumskih felni od 27,5 inča, gume Pirelli Cinturato Gravel, karbonski stub sedišta, Selle Italia Model X Superflow sedlo i karbonski trkački upravljač. Nemojte da vas zavara njegov terenski karakter, jer se ovaj bicikl kreće asfaltom sa jednakom finoćom. Električna verzija je opremljena diskretno integrisanim motorom sa baterijom od 350 Wh, nudeći proširenu pomoć na električnim pedalama za duga putovanja.

BMW Exploro Road

Za one koji se bave sportom na glatkim asfaltnim putevima, BMW Exploro Road je idealan izbor. Sa karbonskim točkovima od 28 inča, gumama Panaracer GravelKing Slick bez cevi, vazdušnim stubom sedišta, Selle Italia sedlom i karbonskim trkačkim upravljačem, ovaj bicikl je dizajniran da maksimizira brzinu dok težinu drži na minimumu. Električna varijanta nudi blago smanjenje težine zbog svoje manje baterije (nešto ispod 250 Wh), ali i dalje obezbeđuje impresivnu vožnju.

BMW Exploro Urban

Ako tražite svestran bicikl za putovanje na posao, kupovinu i slobodne vožnje, BMW Exploro Urban je idealan izbor. Sa agilnim aluminijumskim točkovima od 27,5 inča, ravnim upravljačem i udobnim sedištem Brooks Cambium, ovaj bicikl se ističe u urbanim sredinama. Pored toga, električna verzija pruža efikasnu pomoć pedalama za veće udaljenosti, zahvaljujući Mahle X20 Hub motoru i bateriji od 350 Wh.

Šest modela iz serije BMW Exploro bicikala koštaju 4.999 evra za standardne verzije i 7.999 evra za električne verzije i sada su dostupni na sajtu kompanije BMW.

Luxury Experience