Berluti predstavlja dekadentnu kolekciju kancelarijskih aksesoara

Žan Kokto, Endi Vorhol, Brajan Feri – odabrani klijenti brenda Berluti, ujedno su ljudi najinteresantnije estetike dvadesetog veka…

Sada, ovaj pariski brend obuće svoju veličanstvenu kožu pozajmljuje upravo najveličanstvenijim dizajnerima 20.veka, ali ovoga puta, ne predstavlja cipele. Najnovija kolekcija Berluti Objects, lansirana 15.novembra, predstavlja liniju ograničenog izdanja predmeta za vaš dom, a potpisuju je velikani kao što su Karl Obok II, Ge Olenti i Tobija Skarpa.

Kris Van Aš, kreativni direktor brenda, angažova je nekoliko istorijskih imena kako bi kreirali svoje klasične dizajne, upotrebom ne toliko klasičnih materijala. Berluti vintage Venezia koža je umetničko delo, sama po sebi – ona se bira zbog svoje sposobnosti zadržavanja boje, masira se uljima kako bi se od nje stvorilo idealno platno, a potom se tretira bojom kako bi se postigao bogati chiaroscuro efekat.

Obokova radionica inkorporirala je te materijale u mesingane aksesoare za radni sto, kreirajući čak i nož za otvaranje pisama, koji je vrlo lako najluksuzniji svoje vrste. Olenti je u svojoj radionici stvorio veličanstvene poslužavnike i ramove za slike, dok je Skarpa kreirao činije, punktirajući dragocene metale akcentima boje.

Živahna paleta koja je upotrebljena za kreiranje ove kolekcije inspirisana je avanturom Krisa Van Aša po Indiji, koja ga je odvela do originalnog Jeanneret nameštaja, koji je predstavljen na prošlogodišnjem Design Miami. I dok su ti komadi rasprodati poput alve, verujemo da će ova kolekcija, ispunjena kanonskim delima, doživeti istu sudbinu.