Automobilski luksuz u razmeri 1:8: Aston Martin DB5 Vantage model iz Amalgam Collection

U svetu luksuznih maketa automobila, jedno ime se izdvaja po svojoj neuporedivoj izradi i pažnji usmerenoj na detalje – Amalgam Collection.

Crpeći inspiraciju iz preciznosti finih časovničara, proizvođač najfinijih ručno rađenih maketa je uspostavio snažna partnerstva sa dizajnerima, inženjerima i brendovima, stekavši reputaciju za isporuku zapanjujućih izdanja za različite namene. Nedavno su zanatlije iz Amalgam Collection predstavile prve fotografije svog remek-dela – makete Aston Martin DB5 Vantage.

Da bi dizajnirao minijaturu legendarnog Aston Martin DB5 Vantage, brend je svoje putovanje započeo sa podacima razvijenim iz digitalnog skeniranja originalnog automobila. Zanatlije pažljivo transformišu ove podatke u prototip, obezbeđujući da svaki sitni detalj do poslednjeg šrafa bude veran originalu. Kalupi se zatim kreiraju za pojedinačne delove, koristeći materijale kao što su metal, ugljenična vlakna, guma, pa čak i tehnologija 3D štampanja. Sa preciznošću kao vodećim principom, tim je posvetio više od 5000 sati razvoju modela DB5 Vantage, zasluživši pečat odobrenja od inženjera i dizajnera iz kompanije Aston Martin.

Sa dužinom od 57 cm, svaka maketa DB5 Vantage zahteva neverovatnih 500 sati za izradu. Tokom ovog procesa, zanatlije pedantno izlivaju, uklapaju, farbaju i sklapaju maketu, obezbeđujući da svaki aspekt automobila bude besprekorno reprodukovan. Rezultat je vizuelno verna replika, sa autentičnim detaljima kao što su otvaranje vrata, haube i prtljažnika, pružajući uvid u 3995cc motor i potpuno crni enterijer.

Sa samo 199 dostupnih komada, maketa Aston Martin DB5 Vantage od 21.995 dolara odiše ekskluzivnošću. U jedinstvenoj ponudi, Amalgam omogućava vlasnicima pravog DB5 Vantage da naruče savršenu repliku specifikacija sopstvenog automobila kroz ekskluzivnu uslugu po meri. Koristeći duboke odnose sa inženjerima i istoričarima Aston Martin brenda, Amalgam obezbeđuje veran prikaz svakog vidljivog aspekta, od boje eksterijera i registarskih tablica do točkova sa drvenim okvirom, nudeći potpunu ekskluzivnost svakom klijentu.

Dugogodišnja saradnja Amalgam Collection sa Aston Martin kompanijom traje više od petnaest godina i rezultirala je kolekcijom od nekoliko izuzetnih maketa.

Luxury Experience