Aston Martin lansira najskuplji trkački simulator

Aston Martin nas u proteklih nekoliko godina redovno iznenađuje vrhunskim automobilima, uprkos činjenici da se od 2018.godine bore sa finansijskim poteškoćama…

Kompanija koja nema dovoljno novca, neretko je primorana da se oslanja na ono što predstavlja njen ključni proizvod, bacajući u zapećak sve ono što je novo i neočekivano. Ipak, Astom Martin brend radi upravo suprotno. Bilo da se radi o Project Neptune podmornici ili prvom motoru koji je poneo njihovu oznaku, britanski brend nikada nije prestao da eksperimentiše sa divljim projektima.

Najnoviji projekat koji upada u tu kategoriju dolazi u formi trkačkog simulatora, dok ujedno obeležava iskorak slavnog brenda u lukrativni svet gejminga. Nazvan AMR-C01 Racing Simulator, ovaj novitet kreiran je u saradnji sa luksuznim proizviđačem Curv Racing Simulators, dajući gejmerima i ljubiteljima brze vožnje priliku da poboljšaju svoje trkačke veštine u virtuelnom svetu.

Trkački simulator je konstruisan na karbonskom monokoku i prema navodima, ima istu postavku sedišta, koju možemo videti u Valkyrie superautomobilu. Cela struktura nas asocira na ajkulu, gledajući spreda i sa strane. Uzimajući u obzir da je razvijen u saradnji sa Aston Martin vozačem, Darenom Tarnerom koji je radio na Formula 1 simulatorima 20 godina, AMR-C01 neće biti ni nalik drugim uobičajenim gejmerskim setapovima koje smo mogli da vidimo.

“AMR-C01 je zasnovan na ljubavi prema trkanju. Kreirali smo kućni simulator sa neverovatnim detaljima i dimenzijama, koje će korisnicima dati priliku da se sjajno provedu trkajući se u virtuelnom svetu, iz komfora sopstvenog doma. Naš cilj je bio da kreiramo simulator koji će pružati uživanje, kakvo vam pruža i pravo trkanje. Trke su zaista zabavne i sjajno je videti da dobijaju svoje mesto u e-sports realmu”, izjavio je Tarner.

Svaki Astom Martin simulator se ručno sastavlja, opremljen je vrhunskim hardverom i najnovijim Assetto Corsa softverom. Ukoliko želite da jedan od njih bude vaš, znajte da koštaju 74.000 dolara i da će samo 150 primeraka biti proizvedeno.