7 razloga zašto je plinski kamin ultimativni dodatak vašem eksterijeru

Kada je u pitanju održavanje toplote, ne možete uvek računati da će vremenske prilike biti na vašoj strani, tako da je važno pronaći način da zagrejete prostor u kome sedite, a ložišta i kamini na gas su odlična opcija.

Bez obzira koje je doba dana ili godišnje doba, važno je izaći napolje i uživati u prirodi, a jedan od načina da uživate u ovome sa lakoćom je da sedite u baštama, terasama i balkonima sa prijateljima i porodicom. Zbog toga je još važnije da ovaj prostor učinite prijatnim udobnim nameštajem, grejanjem, ukrasnim dodacima i pokrivačima kako bi vama i vašim gostima bilo udobno u svakom trenutku.

Kada je u pitanju održavanje toplote, ne možete se uvek osloniti na vremenske prilike i važno je pronaći način da zagrejete prostor u kome sedite. Iako smo upoznati sa tradicionalnim ložištima na drva, sada skrećemo pažnju na kamine na gas, koja su trenutno u modi zahvaljujući svom dobrom izgledu i praktičnosti.

Ako niste sasvim ubeđeni zašto je nabavka gasnog ložišta za vašu prelepu baštu dobar potez, otkrivamo vam sedam prednosti instaliranja ovog elementa u vaše eksterijere.

1. Gasna ložišta dodaju sofisticiranost vašem dnevnom boravku na otvorenom

Kamini na gas su obavezna stavka kada je u pitanju stvaranje udobne atmosfere u vašoj bašti. Dodavanjem kamina u vaš dnevni boravak na otvorenom odmah ćete ulepšati ceo prostor. Mnoge online prodavnice nude kamine u različitim završnim obradama, uključujući kamen i drvo. Možete birati od modernih i elegantnih materijala do čvrstog betona ojačanog staklenim vlaknima i elegantnog porcelanskog mermera.

2. Oni su "čista" opcija

Kamine na drva morate redovno čistiti jer ostavljaju gomilu pepela, a kada ih redovno koristite, to vam može oduzeti mnogo vremena. Ali slučaj nije isti sa gasnim ložištima, jer se napajaju prirodnim gasom, što znači da ne ostavljaju nered.

3. Omogućavaju vam da provodite više vremena na otvorenom

Kako ne možemo uvek da se oslonimo na vremenske prilike, posebno kada planiramo neko druženje u bašti ili na terasi isplati se imati gasno ložište spremno da ga upalite kada vam zatreba. Takođe pomaže to što je toplotna snaga gasnih ložišta podesiva, tako da će letnjim večerima možda trebati samo niži plamen da biste se zagrejali, dok će tokom zimskih dana verovatno biti potreban veći plamen da bi vam bilo toplo i prijatno u vašem životnom prostoru na otvorenom.

4. Laki su za rukovanje

Bez potrebe za drvetom, kamini na plin ne zahtevaju naročiti napor da bi mogli da rade. Uključuju se bez muke, a mnogi dizajni dolaze sa paljenjem pomoću dugmeta za jednostavnu upotrebu. Štaviše, većina modernih gasnih ložišta ima jednostavne kontrole koje vam omogućavaju da prilagodite intenzitet plamena u trenu.

5. Oni su multifunkcionalni

Kada ste ograničeni u prostoru ili možda želite da izvučete maksimum iz svojih kupovina, ložišta na gas predstavljaju odličan dodatak vašem dvorištu, balkonu ili bašti jer često imaju mogućnost da budu multifunkcionalna. Osim što poboljšavaju estetiku vašeg prostora i, naravno, pružaju toplotu, mogu se koristiti i kao akcentni stolovi i roštilj.

6. Oni su investicija za sve vremenske prilike

Postoji nameštaj za eksterijer koji je napravljen tako da ga morate čuvati unutra ili ga pokriti u određenom godišnjem dobu, ali kada je reč o gasnim kaminima možete ih koristiti tokom cele godine, bez obzira na spoljne temperature i potencijalne padavine. Moderna gasna ložišta napravljena su od materijala koji mogu da izdrže sve vremenske uslove, bilo da je to ekstremna vrućina, hladnoća ili kiša.

7. Bezbedni su za upotrebu

Ako koristite kamine na drva, uvek ćete morati da brinete o žaru i varnicama, a takođe ćete morati da obratite posebnu pažnju na smer vetra, jer dim može da iritira oči, ali ove brige neće biti ni prolazna misao sa ložištem na gas.

Kamini na gas su laki za upotrebu i jednostavni za održavanje. Sa toliko opcija dostupnih na internetu, možete da ih uskladite sa baštenskim nameštajem, a možete dodati i dodatke kako biste ga učinili centralnim delom vašeg prostora za zabavu na otvorenom.

Luxury Experience