Zlatni saveti koji će vam pomoći da dekorišete svoj dom kao autentični ljubitelj umetnosti

Ako ste ljubitelj umetnosti i želite da se ovo vidi u svakom uglu vašeg životnog prostora, onda ste na pravom mestu.

Ukoliko se oduvek divite lepo uređenim enterijerima i želite da vaš dom izrazi vašu ljubav prema različitim oblicima umetnosti, zapamtite, to nije nemoguće. U nastavku smo izdvojili glavna pravila koja možete pratiti da biste dekorisali svoj dom kao istinski ljubitelj umetnosti!

Osvetljenje

Jedan od najvažnijih elemenata koji može transformisati vaš prostor u trenu: pravo osvetljenje. Pažljivo izaberite osvetljenje koje na najbolji način ističe vašu kolekciju dekorativnih dodataka. Uz pravo svetlo, svaka slika i svaki predmet izgledaju potpuno drugačije, dok ih prožima jedinstven osećaj. Takođe, postavite veličanstveni luster - savremeni ili klasičniji u dnevnu sobu ili trpezariju, koji će raspršiti svetlost i dati apsolutni luksuz celokupnom dizajnu enterijera vaše rezidencije.

Minimalističke linije

Neka vaš prostor odiše osećajem modernog i inovativnog dizajna, koji prati najnovije trendove u dekoraciji enterijera. Postavite objekte i kopirajte linije koje odlikuje minimalističko raspoloženje, uklanjajući nepotrebne predmete i suvišne elemente. Tako ćete moći da pokažete unikatne predmete, u posebnim delovima vašeg doma, bez previše dodataka koji privlače poglede i često kvare celokupnu atmosferu. Super stilizovana fotelja, statički sto za kafu i tepih odličnog kvaliteta dovoljni su da nadograde celokupnu sliku vašeg enterijera.

Balans boja

Obratite posebnu pažnju na balans boja u dekoraciji koju želite da prikažete. Da biste pravilno istakli bilo koji predmet u svojoj kolekciji, od fantastičnih umetničkih dela do svakodnevnih dodataka, investirajte u detalje. Naučite kako da pravilno uskladite različite nijanse i kreirate veoma elegantan enterijer modernog doba. Bilo bi dobro da hladne tonove ne mešate sa toplim i obrnuto. Pobrinite se da velike površine budu u neutralnim bojama, tako da kada se upadljivo umetničko delo postavi na vaš zid, ono odmah „zasija“ u punom svetlu!

Umetnička dela

Dajte dah svežine svom enterijeru postavljanjem divnih slika u različitim veličinama i bojama. Ako ste ljubitelj umetnosti, investirajte u kvalitetnu i bezvremensku sliku, koja će prostoru dodati notu luksuza. Ako želite da proširite svoju ljubav prema jedinstvenim umetničkim delima, sve što treba da uradite je da iskoristite prednosti najlepših uglova kuće, postavljajući slike male i srednje veličine u sve sobe. Još jedan savet, da biste naglasili umetnička dela u svom domu, obojite zidove u slične nijanse kao na radovima, tako da izgledaju dinamičnije.

Coffee Table knjige

Ukoliko volite i cenite umetnost, vrlo je verovatno da imate biblioteku punu knjiga. Skinite prašinu sa onih koje najviše volite i stavite ih na sto za kafu u dnevnoj sobi. One će odmah dodati dah luksuza i pokazati svima da ste osoba koja voli i divi se umetnosti.

Luxury Experience