Zlatni list: majstorstvo i inovacija u novoj kolekciji Incanto

Više slika

Više slika

Spajajući prirodu, umetničko umeće i tehnološku inovaciju, nova ploča Ragno Golden Leaf predstavlja dragulj kolekcije Incanto...

Ploča Golden Leaf, novi dekor u seriji Incanto, poseduje jedinstvenu lepotu koja odstupa od tradicionalnijih mermernih efekata kolekcije i prihvata estetiku inspirisanu prirodom, čiji je izuzetan izgled pojačan umetničkom veštinom dekoracije i revolucionarnim tehnologijama proizvodnih metoda koje su korišćene.

Površina sa karakterističnim zlatnim finišem nastala je istraživanjem drevne tehnike Zlatnog Lista, koja se koristila u umetnosti, zanatstvu i arhitekturi za ukrašavanje objekata i površina izuzetno tankim listovima čistog zlata legiranog sa drugim plemenitim metalima. Kreativni proces uključivao je ne samo ručne veštine i zanatsko znanje, već i istraživanje i eksperimentisanje. Počevši od odluke da zlatni list bude dominantna tema, dekor je elegantno reinterpretiran i nacrtan s velikom sofisticiranošću ručno, poštujući parametre u vezi sa mrežom dizajna, korišćenim motivima i razmacima.

Dok višestruki slojevi pigmenata, boja i finiša dodaju raznolikost i konzistentnost površini ploče, njeno pozlaćivanje generiše se korišćenjem metalnih pigmenata pogodnih za upotrebu u proizvodnom ciklusu porcelanske kamene ploče. Na kraju procesa, vodeni sjajni finiš stvara sjajnu površinu koja reflektuje svetlost. Golden Leaf je najizuzetnija porcelanska ploča kolekcije Incanto, i zbog jedinstvenih karakteristika ovog proizvoda još uvek se proizvodi ručnim vazdušnim četkanjem.

Umetnička ručna veština ovog procesa, kombinovana s majstorskom upotrebom dragocenih materijala, spaja se sa digitalnom tehnologijom kako bi se stvorio zaista jedinstven proizvod. Svaki korak u proizvodnom procesu pažljivo je razvijen kako bi se osigurali besprekorni rezultati, pretvarajući svaku ploču u pravo umetničko delo.

Luxury Experience