Zeleni mermer najveći dekorativni trend u 2018. godini

Uključite mermer u bilo koji deo enterijera i dodajte mu lepotu, stil i privlačnost, doduše ne po niskoj ceni.

Ako ste zainteresovani za mermer, ali volite boje, zeleni mermer je pun pogodak. Zeleni mermer je najsvežiji trend za dekorisanje unutrašnjeg prostora i evo nekoliko načina da ovaj trend uključite u svoj enterijer.

Zeleni mermer je trend koji se može inkorporirati u bilo koju prostoriju u vašem domu. Od kuhinjskih sudopera, kupatilskih lavaboa, stolova, zidova, podova, postolja lampi – izbor je beskrajan.

Odabir zelenog mermera u kupatilu, naglasiće vaše ostale bele površine popud zidova ili kupatilskih kabineta. Dobar izbor je recimo šarmantan zeleni mermerni umivaonik sa svetiljkom i ogledalom u bronzi.

Uz zelene mermerne aksesoare na lak način ćete organizovati ostale elemente bez remećenja vašeg postojećeg nameštaja. Neverovatno kupatilo sa divnom zelenom mermernom kadom koje krasi penthaus u Hotel Café Royal u Londonu je pravi primer kako kada može postati dragulj vašeg kupatila.

Postolje vaše lampe ne mora uvek da bude beloj ili crnoj, može postati decentno ukoliko mu dodate zelenu boju. Da biste dodali malo boje, uzmite lampu sa zelenom mermernom bazom. Ovo će dati neophodnu zanimljivost, uz neizbežnu eleganciju koju mermer sam po sebi nosi.

Ako zaista želite da napravite korak dalje i formulišete jedinstveni prostor u vašem domu, odaberite zeleni mermer i njime obložite zidove ili podove. Odabir mermernih podova je čest izbor u mediteranskim domovima, gde klima dozvoljava hladnije materijale, za kakav mermer inače važi.

Šik zelena sudopera omogućiće vašoj kuhinji ne samo da postane centralna tačka ove prostorije, već će se odlično uklopiti u već postojeću neutralnu paletu detalja i kuhinjskih kabineta.

Donesite nešto novo u svoj dnevni boravak odabirom stola čija je gornja ploča od zelenog mermera. Odabir zelenog mermernog stola sa zlatnim nogarama daje notu raskoši i ekskluzivnosti vašem dnevnom boravku.

Ukoliko posedujete restoran, zeleni mermer može biti odličan i pametan izbor za izradu šanka i njegovih površina. Akcentovaće čitav prostor i stvoriti konzistentnu temu celokupnog mesta.

Najbolja stvar  zelenih mermernih pozadina je činjenica da one mogu biti u mnogim nijansama i mešavini boja.

Formirajte savršenu pozadinu koja odlično funkcioniše sa mnogim raznovrsnim nijansama od živih i jakih, pa  sve do pastelnih neutralnih tonova.

Zeleni mermer može biti u širokom dijapazonu boja od tamnih smaragdnih, pa do nijansi mente ili pastelno zelene.

Ukoliko vam se pak ništa od gore navedenog ne dopada, onda se odlučite za neki odvažan dekorativni detalj poput zidnog sata od zelenog mermera.

Inspirišite se!

N.V.T.

Izvor Boca do Lobo

Luxury Experience