Upečatljiva i maksimalistička kolekcija tapeta

Više slika

Više slika

Dizajnerska kolektiva FEATHR ima misiju da više ispuni svet umetnošću, a manje dekoracijom…

FEATHR putuje svetom u saradnji sa savremenim umetnicima kako bi stvarali originalne tapete i tkanine. Njihova najnovija saradnja je sa norveškim umetnikom Magnusom Gjoenom čije delo spaja pristup fine umetnosti sa uličnom i pop estetikom. Njegova dela crpe inspiraciju iz istorije i aluzija, koristeći postojeće umetničke radove ili fragmente iz prošlosti kako bi stvorio svežu, jedinstvenu savremenu estetiku.

Sarađujući sa FEATHR kolektivom, Gjoen je stvorio kolekciju od pet savremenih tapeta iz svojih originalnih dela. Svaka od tapeta nudi modernu interpretaciju starih remek-dela ili manipuliše moćnim i snažnim objektima kako bi ih pretvorila u nešto krhko, a opet prelepo.

Inspirisana maksimalističkim tradicijama, od pokreta Arts & Crafts, preko venecijanskog rokokoa do vavilonskih fresaka, tapeta pod nazivom " No Use Crying for Roses When Forests are Burning" koristi tonirane pruge kako bi stvorila formalnu strukturu iz bujnog skupa uljem naslikanih cvetova. Izrađena u bojama zemlje i večeri - Cardamom, Azure, Jade i Saffron - " No Use Crying for Roses" je tapeta koja unosi intenzitet i dramu u prostoriju.

"Flower Bomb" donosi dozu crnog humora formalnosti prugastih tapeta. Dizajn kombinuje stilizovanu bombu sa klasičnim motivima i time podseća gledaoca da ekstremi ljudskog postojanja - ljubav i mržnja, rat i mir, svetlost i tama - često idu ruku pod ruku. "Flower Bomb" je dostupna u klasičnoj paleti boja: Sage, Pewter, Oat i Oxford Blue.

U " You Don't Find Light by Avoiding the Darkness", Gjoen koristi svoj prepoznatljiv kontrast klasičnog slikarstva sa muškim motivima. Centralni motiv tapete čine dva budna dobermana koji se gledaju, povezani lancem i ključem. Uljem naslikani cvetovi ublažavaju profile pasa, dok linearna struktura dizajna donosi kontinuitet i suzdržanost njihovoj nepromenljivoj moći. Plemićko držanje dobermana se poklapa sa paletom boja koja uključuje Vintage White, Granite, Hunter's Green i Parlour Plum.

U tapeti "A Beautiful Thing is Never Perfect", Gjoen koristi baroknu metodu predstavljanja ciklusa života mešajući živopisne cvetove sa naznakama propadanja. Ovaj maksimalistički prugasti dizajn prikazuje ruže, gerbere, leptire i puževe umotane oko cvećem prekrivenih lobanja skrivenih među rastinjem. "A Beautiful Thing is Never Perfect" dostupna je u Originalnoj i Monohromnoj verziji, sa svojom intenzivnom paletom boja koja je čini idealnim izborom za boemski luksuzni enterijer.

Gjoenova dela često koriste kontrast kako bi moćne objekte pretvorili u nešto krhko. U " Victory Over Ignorance", oker pruge, podsećajući na šipke na granici između SAD-a i Meksika, postavljene su naspram bogatog spleta flore i faune. Trompe l'oeil efekat i interakcija između pruga i cvetova dovode posmatrača u pitanje šta je ograničeno i šta je slobodno, i gde se stvarna moć nalazi.

Tom Puuko, osnivač FEATHR kolektiva, je komentarisao: "Zaljubili smo se u Magnusovo delo čim smo ga videli. Njegovo spajanje savremenih slika i tehnika fine umetnosti izaziva pojam o tome šta se može pretvoriti u umetnost - što savršeno odgovara našoj misiji više umetnosti, a manje dekoracije."

Magnus Gjoen je izjavio: "Uvek me zanima stvaranje dela koja stvarno učestvuju u životima ljudi i nisu odložena i retko viđena. Sa mojim delima i skulpturama, ciljam da stvorim elemente koji izazivaju reakcije kod gledalaca i prenose određeni osećaj. Pokušavam da stvorim razgovor sa posmatračima i ono što vide i izazovem nove ideje. Ova saradnja sa Feathr kolektivom je savršeno usklađivanje sa mojim radom, donoseći savremene obrte dosadnim enterijerima."

Luxury Experience