Unesite toplinu bukovog drveta u svoj dom

Project Wood je nova kolekcija pločica od porcelanskog kamena inspirisana toplim tonovima bukovog drveta.

Bukve su impozantna i visoko cenjena vrsta drveća širom Evrope zbog svog kvaliteta, koji sada oživljava u novoj kolekciji pločica od porcelanskog kamena Casalgrande Padana, razvijenoj u saradnji sa SBGA Blengini Ghirardelli.

Boje i dizajn ovih pločica redefinišu ideju drvenih površina, replikujući čaroliju retkog, traženog drveta u paleti prelepih boja. Sofisticirana tekstura i taktilna senzacija naglašavaju delikatne vene i strukturu ovih pločica od porcelanskog kamena, stvarajući tople i udobne ambijente u bilo kom stilu.

Project Wood je rezultat istraživanja sa ciljem dobijanja trajnih, ekološki održivih proizvoda. Kolekcija je dostupna u pet boja (Mesola, Migliarino, Paneveggio, Pollino i Quarto) i dva formata. Format 20x120 cm ima debljinu od 9 mm i dostupan je u prirodnoj ili hrapavoj završnoj obradi, dok format 40x120 cm ima debljinu od 20 mm i protivkliznu završnu obradu za upotrebu u eksterijeru. Ova poslednja verzija može se postaviti na estrih uz upotrebu lepka, što je savršeno za balkone, terase, verande i ivice bazena.

Postavljene direktno na travu, šljunak ili pesak, one stvaraju staze po kojima se može odmah hodati. Osim toga, u skladu sa najnovijim trendovima, ove pločice omogućavaju spajanje unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, stvarajući zadivljujući vizuelni kontinuitet i poboljšavajući njihovu funkcionalnost i udobnost tokom cele godine.

Kolekcija Project Wood se ističe svojom modernom estetikom i izuzetnom otpornošću na udarce, habanje, savijanje i mrlje, pa je zato idealna za enterijerne i eksterijerne podove i zidove stambenih i javnih prostora, kao i za projekte u sektorima ugovorenog opremanja, ugostiteljstva i wellnessa.

Kao i sve kolekcije pločica od porcelanskog kamena Casalgrande Padana, pločice Project Wood su nepropusne, ekološki prihvatljive, otporne na vatru, lako se postavljaju i čiste. Osim toga, imaju antibakterijska svojstva zahvaljujući tretmanu Bios Antibacterial® (dostupno na zahtev). Ove pločice nisu podložne temperaturnim fluktuacijama, bez obzira na geografsku širinu, i nikada se ne savijaju, čime zadržavaju svoju lepotu tokom vremena.

Inovativni proizvodni procesi pločica od porcelanskog kamena Casalgrande Padana osiguravaju odlične estetske i tehničke karakteristike i pomažu u zaštiti životne sredine. Na taj način, prostori koje kreiraju nisu samo lepi i funkcionalni, već su i sigurni i zdravi, bez štetnih supstanci, lako se čiste i ekološki su prihvatljivi.

Luxury Experience