Unesite prirodu u svoj dom novom Pininfarina kolekcijom

Kolekcija drvenih podova, dizajnirana sa Cora brendom, inspirisana je prirodom i njenim kompleksnim geometrijskim dezenima…

Kada je Batista “Pinin” Farina osnovao svoju kompaniju baziranu u Turinu 1930.godine, nije verovatno imao ni ideju da će njegovo ime postati jedna od glavnih referenci u svetu italijanskog dizajna. Pored činjenice da je osmislio ikonične linije za brendove kao što su Alfa Romeo, Fiat i Maserati, od 1951. do 2017.godine, sva sem dva vozila Ferrari brenda nastala su kao delo njegove kompanije, uključujući vanvremenske toteme poput 1962 Ferrari 250 GTO, najvrednijeg automobila na svetu.

Danas, Pininfarina brend otišao je dalje od sveta automobilskog dizajna, predstavljajući nagrađivane vizije arhitekture poput Cyrela rezidencijalnih tornjeva u Sao Paolu, koji su odneli International Archtiecture Award nagradu 2019.godine. Ovog leta, kompanija je dodatno proširila svoje poslovanje, lansirajući Mirragio, kolekciju kreiranu u saradnji sa brendom Cora, najvećim italijanskim distributerom drvenih proizvoda. Nova kolekcija podova za cilj ima neprimetno spajanje eksterijera i enterijera, zamagljujući granice svojim geometrijskim dezenima, igrajući ulogu optičke iluzije zarad ujedinjenja oba prostora.

“Poput miraža, kolekcija je inspirisana prirodnim ornamentima koji se mogu videti drugačije – poput vodene površine sa svetlucavim linijama parketa ili poput toplog i nežnog peska, sa dezenima koje stvara vetar”, objašnjava Aleksandra Krivolapova, vođa arhitekture i dizajna enterijera Pininfarina brenda. “Takav dizajn inspirisan prirodom stvara opuštenu senzaciju, koja za cilj ima smanjenje stresa imitrajući osećaj boravka u prirodi”. U ponudi su praktično neograničene kombinacije drveta i keramike, koje Pininfarina brendu omogućavaju naglašavanje biofilne prirode njihove kolekcije.

“U svetu koji se drastično menja oko nas, naša domaća okruženja dobila su novu centralnu ulogu hibridnih prostora u kojima živimo, radimo i odmaramo se”, kaže Samuele Sordi, glavni arhitekta Pininfarina brenda. “Prošla godina promenila je naše promene kada se radi o životu izvan naših domova i navela nas je da ponovo počnemo da razmišljamo o kontaktu sa prirodom, vešto izbegavajući bilo koje barijere”, dodaje on.