Umetnost vredna vašeg enterijera: tapete sa potpisom Ane Basoc

Više slika

Više slika

Ana Basoc stvara svet pun boja, nijansiranih suprotnosti, cvetova i cvetanja, pop inspiracija, rajskih vrtova, putničkih sugestija, dok "uvek pokušava da stvari posmatra iz neobičnih uglova, otkrivajući nove ključeve za tumačenje stvarnosti"...

 Sa grafikama koje je kreirala za SpaghettiWall, Ana oslikava nežni univerzum, sa romantičnim i desaturiranim osobinama, često sastavljen od pastelnih nijansi koje zidove obavijaju elegancijom i čine ih delikatnim pozadinama za domove, prijemne ili maloprodajne prostore.

Nedavna kolekcija 'Wonderlust' ponavlja taj jedinstveni stilski kod s kojim je grafička dizajnerka već potpisala brojne motive za brend tapeta, započevši saradnju od samog debija SpaghettiWall 2019. godine: primeri uključuju 'Herbal', 'Fragrance', 'Mirror Flower, Water Moon', 'Meadow' ili 'Flower Serenade', sa njihovom ženstvenom poetikom, stilizovanom reprezentacijom cvetnih polja u proleće ili crtežom makro-skale pupoljaka koji se otvaraju. Ove grafike, dostupne u različitim varijantama boja i koje se mogu štampati u veoma visokoj rezoluciji na različitim medijima, tako definišu njenu debi kolekciju, koja se sa linijom Wonderlust razvija s većim intenzitetom. Unutar nje, tema 'Eden' je najreprezentativnija, sa svojim prikazom idiličnog vrta, gde priroda stvara atmosferu mira i spokoja: zasnovana na rafiniranom konceptu simetrije, slika je dimenzionisana na osnovu zida za aplikaciju.

'Flower Thief' je sneni kaleidoskop, 'Bloom vibration' preuzima temu cvetanja ali je reprodukuje na bazi sa teksturama nalik tkanini, 'Pop Sunset' i 'Palm Spring' konačno reinterpretiraju urbane pejzaže i okruženja kroz objektiv desaturiranih kolor filtera.

Između elegantnih dvodimenzionalnih tragova, fotografskih snimaka transformisanih u umetničke sugestije i botaničkih omaža, Ana Basoc unosi svetlosnu osetljivost u svet tapeta i obogaćuje katalog SpaghettiWall sa selekcijom ekstatičnih motiva, prilagodljivih u nijansama po zahtevu.

Luxury Experience